REKLAMI GEÇ

Karaca: İşçinin, emekçinin, üretenin yanındayız

Karaca: İşçinin, emekçinin, üretenin yanındayız

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, taşeronlaşmayı sona erdirecek ve emeğin sömürüsüne son verecek tek partinin CHP olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 11:47

Babadağ yaylalarından Acıpayam Ovası’na, Kaleiçi Çarşısı’ndan Çal üzüm bağlarına Denizli’nin farklı kesimlerine ulaşmak için gece gündüz çalışan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bu kez sabahın ilk ışıklarıyla vardiya değişimi yapan taşeron işçileri ziyaret etti. Karaca, 1 Kasım sonrası ilk kahvaltısını işçilerle birlikte yapma sözünü verdi.

EMEĞİNİZ DEĞERLİ
İşgününe, bir milletvekilinin karşılamasıyla başlamanın farklı ve özel bir duygu olduğunu, kendilerini değerli hissettiklerini belirten taşeron işçilere iyi mesailer dileyen Karaca, “Değerlisiniz, emeğiniz değerli. Hak ettiğiniz değeri, emeğinizin karşılığını almanız için CHP çözüm odaklı projeleriyle gidişatı değiştirecek” dedi.

denizli-chp-milletvekili-gulizar-bicer-taseron-iscileri-ziyaret-etti-ic

GEÇİCİ VE GÜVENCESİZ İSTİHDAM SONA ERECEK
CHP olarak taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlayarak etkili bir eylem planı uygulayacaklarını belirten CHP’li Vekil Karaca, “Kamuda taşeron işçiliğine, alt-işveren ve rödovans uygulamasına, özel kesime de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kurum ve kuruluş kanunlarına dayanılarak yaşama geçirilen her türlü geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerine, 4/B kapsamında düzenlenen sözleşmeli personel ve 4/C kapsamında düzenlenen geçici personel uygulamalarına son vereceğiz. Bu kapsamdaki kamu personelini memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdamından dolayı özlük haklarında yaşamış oldukları kayıpları telafi edeceğiz” dedi.

UMUDAN ADI, ÇÖZÜMÜN ADRESİ CHP
Farklı görüşe sahip herkese kendilerini ve projelerini anlatmaya özen gösterdiğini belirten Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Vatandaşlarımız, CHP’nin iktidarın peşinden giden bir parti olmadığını, hükümetin açıkladığı seçim beyannamesinin CHP’nin beyannamesinin kopyası olduğunu, CHP’nin vaatlerine kaynak bulunamayacağını iddia edenlerin şimdi CHP’nin vaatlerini sahiplenmeye çalıştığını biliyor. Biz Türkiye’nin partisiyiz, biz zor zamanların partisiyiz. İnsan hayatının değersizleştirildiği, emeğin yok sayıldığı günümüzde biz umudun adıyız, çözümün adresiyiz” dedi.

denizli-chp-milletvekili-gulizar-bicer-taseron-iscileri-ziyaret-etti-ic-1

VATANDAŞI KANDIRMA ÇABASINDALAR
CHP iktidarında asgari ücretin net 1500 TL’ye çıkarılacağını, ayrıca asgari ücret artışının belirlenmesinde enflasyon ve refah artış payı toplamının dikkate alınmasının sağlanacağını anlatan Karaca, “7 Haziran’da kaynak yok deyip 1500 TL asgari ücretle dalga geçen, vaadimizin mümkün olmadığını söyleyenler, şimdi ‘asgari ücreti inşallah 1300 TL yapacağız’ diyor. Dikkat edilirse 1300 net diyemiyorlar. Bu, CHP’nin projelerinin uygulanabilir olduğunun ispatıdır. Kaynakları kendi çıkarı için kullanan, Türkiye’yi gelir uçurumunun eşiğine sürükleyenlerin hesap verme günü yaklaşınca, vatandaşı kandırma çabasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı