REKLAMI GEÇ

Karaca: Kişisel verileri koruma değil fişleme yasası

Karaca: Kişisel verileri koruma değil fişleme yasası

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yasa tasarısının, koruma adı altında sunulan bir kandırmaca ve fişleme yasası olduğunu savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 16:42

CHP PM Üyesi Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamada, görüşülmekte olan yasa tasarısının genel anlamıyla bir aldatmacadan ibaret olduğunu, kişisel verilerin korunması aldatmacası üzerinden vatandaşların fişleneceğini kaydetti.

Kişisel verilerin işleme şartlarına getirilen istisnaların açık, net, öngörülebilir olmadığını, aksine suistimale olduğunu belirten Karaca, “Kişisel Verileri Koruma Kanun Tasarısı’nın, bir taraftan Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar, Avrupa Konseyi tavsiye kararları, Avrupa Birliği’nin bu konudaki düzenlemeleri karşısında oluşan bir ihtiyacı gidermesi gerekirken, tasarını 6. maddesinde yer alan ‘kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık-kıyafeti’ ve bunun gibi kavramların yer alması nedeniyle fişleme yasası olarak görülüyor” dedi.

Hiçbir Avrupa Birliği ülkesinde mezhep ve kılık-kıyafet verilerinin işlenebilir veri olarak değerlendirilmediğine işaret eden Karaca, bu durum ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan toplumsal kutuplaşmayı artıracağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı