REKLAMI GEÇ

Karaca Menderes’i sordu, yanıt alamadı

Karaca Menderes’i sordu, yanıt alamadı

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de 2020 bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı’na Menderes Nehri ve Dalaman Çayı kirliliğini sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2019 Cuma, 11:12

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de bütçe mesaisi devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanına Genel Kurul’da Menderes Nehri ile ilgili sorular yöneltti.

Uşak, Denizli, Aydın ovalarını sulayarak Ege Denizi’ne akan Menderes Nehri’nin, sanayi atıkları, kimyasal atıklar, jeotermal akışkanlar nedeniyle kirlendiğini ve artık kirliliğin geri dönülemez boyutlara ulaştığına dikkat çeken Karaca, “Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Menderes Ovası’nı sulayan Menderes Nehri’nin kirliliğin önlenmesi için bir çalışmanız var mıdır? diye sordu. Karaca, Menderes ile birlikte aynı kaderi paylaşan Dalaman Çayı’nı da gündemi getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum birçok soruya cevap verirken Gülizar Biçer Karaca’nın Menderes ve Dalaman ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bakanın sorusuna cevap vermemesini değerlendirdi, “Ülkemizin en önemli su kaynaklarından biri olan Menderes Nehri’nin kirletilmesine göz yumuyorlar. Menderes Nehri’nin kirliliği ciddi boyutlara ulaştı ve konuyla ilgili sorumuza yanıt bile vermemeleri Menderes Nehri’ne verdikleri değeri göstermektedir. Menderes Nehri ile aynı kaderi paylaşan Acıpayam sınırlarından geçen Dalaman Çayı’ndaki kirlilik de vahim boyutlarda” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı