REKLAMI GEÇ

Karaca toplantıya katılmadı ama şikayet edildi

Karaca toplantıya katılmadı ama şikayet edildi

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti tarafından suç duyurusunda bulunuldu. CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası yayınlanan bildiri nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Hükümetin şikayetçi olduğu Karaca’nın yurt dışında olduğu için toplantıya katılmadığı ve bildirinin altında imzasının olmadığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2016 Çarşamba, 16:19

CHP Parti Meclisi’nin olağanüstü toplantısından sonra yayınlanan bildiri ülke gündemini sarsmış, hükümet kanadından da ciddi tepkiler almıştı. Bildirinin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, 60 Parti Meclisi üyesinin tamamı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “hakaret” iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TOPLANTIYA KATILMADI, İMZA ATMADI
Hakkında suç duyurusunda bulunulan 60 kişi arasında bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca’nın toplantı tarihinde CHP Almanya Temsilciliği’nin davetlisi olarak bu ülkede olduğu, 7 günlük program kapsamında Almanya ve Avusturya’da temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. Parti Meclisi toplantısına katılamayan ve yayınlanan bildirinin altında ismi bulunmayan iki PM üyesinden biri olan Karaca hakkında da suç duyurusunda bulunulması şaşırttı.

SAVCILIK KAYITLARI İSTEDİĞİNDE ORTAYA ÇIKAR
Katılmadığı toplantı ve imza atmadığı bildiri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasını değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin tüm üyeler için ortak bir tavır sergilediğini söyledi. Savcılığın hazirun kayıtlarını ve belgeleri istediğinde katılmayanlar ile altında imzası bulunmayanların ortaya çıkacağını belirten Karaca, suç duyurusunun bir algı operasyonu olduğunu kaydetti.

Karaca, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyeleri içinde bulunduğumuz durumu net bir şekilde ortaya koyan bir bildiri yayınladı, bazı gerçeklere işaret edildi. Yani muhalefet görevini yerine getirdi, durum tespiti yaparak yayınladı. Suç duyurusunda bulunulması, muhalefet ile ilgili bir algı operasyonudur. Muhalefeti bastırmak ve sesini kısmaya çalışmaktan başka bir amacı yoktur” dedi.

BİLDİRİNİN BÜTÜNÜNDEN RAHATSIZ OLDULAR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin bildirinin bütününden ciddi bir rahatsızlık duyduklarını belirten Karaca, “Aslında şu bölümünden ya da bu bölümünden demek yanlış olur. Cumhurbaşkanı ve AK Parti bütününden rahatsız oldu. Bildiride PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütleriyle daha düne kadar kimlerin birlikte olduğu ortaya kondu. Habur’da kimlerin çadır mahkemesi kurduğu yazıldı, valilere operasyon yapmayın talimatlarının nereden geldiği anlatıldı. FETÖ’ye 2014 yılına kadar ne istedilerse kimlerin verdiği saptaması yapıldı. IŞİD Türkiye’de stant açarak üye toplarken, kimlerin 3-5 öfkeli çocuk benzetmesiyle işi hafife aldığı halka anlatıldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı