REKLAMI GEÇ

Karaca’dan bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alın çağrısı

Karaca’dan bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alın çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin ayakkabı üretim merkezi Yeşilyuva’yı ziyaret etti, üreticinin dertlerini dinledi. Karaca, “Bu kriz sürecinde devlet toplu alım yaparak hem Yeşilyuvalı üreticilerin sorunlarına bir nebze de olsa derman olabilir, hem de ihtiyaç sahiplerine dağıtarak bayram öncesi onları sevindirebilir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2020 Cuma, 11:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam’ın Yeşilyuva mahallesinin geçim kaynağı olan ayakkabı imalathanelerini ziyaret etti.

Ekonomik krizin olumsuz etkileriyle baş etmeye çalışırken tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle çıkmaza giren ayakkabıcı esnafı, ellerinde kalan ayakkabıların satın alınarak tüketiciyle buluşturulmasının kendileri için en iyi çözüm olacağını dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin dört bir yanına ve farklı dünya ülkelerine gönderilen, yaklaşık 1000 yıldır ayakkabı üreten yöre halkının sorunlarını dinledi.

Esnafın borçlarının ertelenmesi, faizlerin silinmesi, hibelerin sağlanması gibi çözüm önerileri hakkında imalatçılarla fikir alışverişinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, “İlçelerimizde sosyal mesafeyi koruyarak farklı sektörlerdeki vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum. Çiftçimizden köylümüze, işçimizden esnafımıza bu ülkenin ekonomisinin bel kemiğini oluşturan kesimin sıkıntılarını, ciddi geçim dertlerini bizzat kendilerinden dinliyorum. Salgın bitecek diye beklemek olmaz, beklerken üretici iflas edecek, batacak, malları depolarda çürümeye yüz tutacak. Devletin ihtiyaç sahibi on binlerce vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını, Acıpayam Yeşilyuva esnafımızın ellerindeki ayakkabıları satın alarak üreticiyle tüketiciyi buluşturması, kalıcı ve acil çözüm için en önemli adım olacaktır. Ustalarımızın ellerinden çıkan orijinal ve yerli ayakkabıların tanıtımı için de üretici destek talep ediyor. Devletin Acıpayam’a ses vermesini bekliyoruz, talepleri dikkate alıp temin yoluna gitmesini istiyoruz. Bayram yaklaşıyor, belki ihtiyaç sahipleri için toplu temine gidilirse, bayramda herkesin yüzü birlikte güler. Şimdi değilse ne zaman?” diye konuştu.

800 yıldır ayakkabı üreten ve gerçek deri imalatıyla alkışı hak eden ustalar, atadan kalma mesleklerini tüm zorluklara rağmen devam ettirmek ve alın teriyle geçimlerini sağlamak için çağrı yapıyor: Bayramlık ayakkabılar Yeşilyuva’dan olsun.

Yorumlar

Muhammed mert   -  Bağlantı 16 Mayıs 2020, 15:10

Işte beyin bu, devlet toplu alim yapsin ihiyac sahibine dağıtsın. Peki devlet bu kadar bonkör olursa nereye kadar yetebilecek. Chp zihniyeti para basacaksin, imfye borclanacaksin. Birakin populistligi vekil hanim. Iktidarda olsaniz coktan iflas ettik

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı