REKLAMI GEÇ

Kavak, Erdoğan’ı Hitler’e benzetti

Kavak, Erdoğan’ı Hitler’e benzetti

Partisinin yerel seçimlerle ilgili bir toplantısının öncesinde basına açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Kavak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kanlı diktatörler Hitler ve Mussolini’ye benzediğini söyleyerek, “Onlar da önce basının özgürlüğünü ortadan kaldırmışlardı” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyelerinin yerel seçimlerle ilgili çalışma planını oluşturdukları bir toplantının öncesinde basına açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Kavak, Başbakan Erdoğan hakkında son derece sert ifadeler kullandı. Başbakan Erdoğan’ı kanlı diktatörler Mussolini ve Hitler’e benzeten Kavak, “Deniz Feneri davası nedeniyle Almanya’da dolandırıcılıkla suçlanan insanların durumunu Türk basınına aktaran Doğan Medya Grubu’na karşı Başbakan Erdoğan acımasızca bir saldırıya geçmiştir. Bunun adı ‘üstü örtülü faşizm’dir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, bir medya grubunun kendileri aleyhinde yazı yazdığını iddia ederek o medya grubunun gazetelerinin alınmaması gerektiğini söylediğini hatırlatan İl Başkanı Kavak, toplumun tüm bireylerinin doğru bilgiyi edinme hakkına sahip olduğunu ve dolayısıyla da özgür basına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Özgür basın üzerinde AKP iktidarı tarafından oynanan oyunların herkes tarafından bilindiğini ifade eden Kavak, Kanaltürk’ün başına gelenlerin de bunun bir örneği olduğuna dikkat çekti. Kavak, sözlerine şöyle devam etti:

“Mussolini ve Hitler de böyle yapmış ve ilk önce özgür basını susturmuşlardı. Sonra da kendi ırkçı iktidarlarını kurmuşlardı. Ama Türkiye’de ırkçı bir iktidar yerine şeriatçı bir faşizmin temelleri maalesef ülkemizde atılmaktadır. Ancak CHP örgütleri olarak buna izin vermeyeceğiz, tüm yurttaşlarımızın tarafsız olarak yayın organlarından bilgilenme haklarının olduğunu, bunun için de tüm basın organlarının özgür olması gerektiğini her alanda ve yasal platformlarda dile getireceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı