REKLAMI GEÇ

Kavak’a devletten cevap

Kavak’a devletten cevap

Çameli’de, Ekim ayında yaşanan deprem sonrası, devletin yaraları sarmak için bir çivi bile çakmadığını söyleyen CHP İl Başkanı Ali Kavak’a cevap, Denizli Valiliği’nden geldi. Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugüne kadar Çameli’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

CHP İl Başkanı Ali Kavak’ın, Çameli’de yaşanan depremin ardından, ilçede devletin bir çivi bile çakmadığına dair söylemlerine cevap Denizli Valiliği’nden geldi. Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 29 Ekim’de Çameli’de ve 10 köyünde meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği belirtilerek, bugüne kadar Valilik ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerinin, söz konusu bölgelerde incelemelerde bulunduğu ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

‘Kira yardımı yapıldı’

Depremin olduğu günden itibaren, 15 günlük acil yardım süresi içerisinde, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’ndan “Acil Yardım Ödeneği” kapsamında 514 bin 600 YTL yardım temin edildiği ifade edilen açıklamada, hasarlı-oturulamaz konutları olan 335 afetzede aileye, aile başına 500 YTL, az hasarlı 296 afetzede aileye aile başına 300 YTL olmak üzere yardım dağıtıldığı ve ayrıca kira talep eden afetzedelerden 148 aileye 6 ayı geçmemek şartı ile aylık 200 YTL kira yardımı yapıldığı belirtildi.

‘Konteynır ve prefabrik konut dağıtıldı’

Afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için gerekli çalışmaların hızla başlatıldığının dile getirildiği açıklamada, “ 02.11.2007 tarihi itibariyle yapılan Ön Hasar Tespit çalışmaları sonuçlandırılmış, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün (AİGM) 20.11.2007 tarih ve 20–26/19639 sayılı olur ile depremde hasar gören bölgeye “Genel Hayata Etkili”lik kararı alınmıştır. Kış mevsimin yaklaşması nedeni ile acilen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden 68 adet konteynır talebinde bulunulmuş ve konteynır talebinde bulunan afetzedelere 22–27.11.2007 tarihleri arasında dağıtımı gerçekleştirilmiş olup Deniz Feneri Derneği aracılığıyla temin edilen 47 adet geçici prefabrik konutun dağıtımı da tamamlanmıştır” denildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada,15.12.2007 tarihi itibari ile sonuçlanan kesin hasar tespit çalışmaları neticesinde; 425 konut, 4 işyeri’nin ağır hasarlı; 3 konutun orta hasarlı; 352 konut ve 9 işyerinin az hasarlı; 143 konut, 10 işyeri ile 2 ahırın ise hasarsız olduğu tespit edilmiştir. Çalışmalar sonuçlandırılmış ve 7269 sayılı afet kanunu gereğince AİGM tarafından onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, konutlarda yapılan inceleme ve konut talebi süresi sonunda, afetzede sayısının 425, talep taahhütname veren kişi sayısının 253, hak sahibi kabul edilen kişi sayısının 223, hak sahibi kabul edilmeyen kişi sayısının 202, borçlandırmasını yapmayan kişi sayısının 23, borçlandırmasını yapan kişi sayısının 200 olduğu belirtildi. Yani, 200 kişinin konut yaptırmak için hak sahibi olduğu ve hak sahipleri listesinin, Bayındırlık Bakanlığı’nca onaylanmasının ardından geçen süreç sonunda, konutların inşaatına başlandığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı