REKLAMI GEÇ

Kavak’tan Zeybekci’ye ağır suçlama

Kavak’tan Zeybekci’ye ağır suçlama

Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Ali Kavak, İl Danışma Kurulu’nda, Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi, Denizli’yi şeriat yuvası haline getirmekle suçladı.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Kurulu, Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda toplandı.

Yerel seçimlerde CHP’nin izleyeceği yol ve yapılacak olan çalışmaların tartışıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Kavak, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin Denizli’yi şeriat yuvası haline getirdiğini öne sürdü.

Yanında getirdiği dosyalara bakarak açıklamalarda bulunan CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak ilk olarak geçtiğimiz günlerde AKP’li Başkan Zeybekci’nin kendisine söylemiş olduğu “Atatürk ile Peygamberi karıştırıyorlar” sözüne cevap verdi. Kavak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bulunan vatandaşların yüzde 99’unun Müslüman olduğunu belirterek, 2007 yılında kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda yaşanan ve Vali Yardımcısı Mustafa Güney’in “Dünya Hz Muhammet gibi bir lider bekliyor” açıklamasının ne anlama geldiğini sordu.

CHP İl Başkanı Kavak, Zeybekci’nin Kemalist felsefeden uzak olduğunu da öne sürerek, Zeybekci’nin Nutuk’u yeniden okumasını istedi. Başkanın görevinin laf üretmek olmadığını ve iş yapmak olduğunu da belirten Kavak, “Biz her ne olursa olsun Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu laik, sosyal, hukuk devletini, demokratik oluşum içerisinde, şeriyatçı kesime teslim etmeyeceğiz” dedi.

Başkan Zeybekci’nin Denizli’de ilk yaptığı icraatın dini bir vakıf olan Arifan Vakfı’nın faaliyetlerini hızlandırmak olduğunu belirten Kavak, vakıf çalışmalarının da belediye binası altında yapıldığını iddia etti. Başkan Zeybekci’nin göreve geldiğinde, ulusal bayramlara başı açık olan eşi Ayşen Zeybekci ile katıldığını, ancak daha sonra baskılar ile Zeybekci’nin eşinin başını kapattığını da öne sürdü. Kavak, Başkan Zeybekci’nin baskılardan korktuğunu belirtti.

Konuşmasında gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerde Denizli’yi Nihat Zeybekci işkencesinden kurtaracaklarını belirten Kavak, “Halkın parasıyla karayollarını yapan, halkın su parasıyla karayollarını yapan Zeybekci, dostlarından Denizli’nin verdiği vergileri geri alsın da bu hizmetleri yapsın. Halkın parasıyla değil. Bizler Denizli’yi Nihat Zeybekci işkencesinden kurtaracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı