REKLAMI GEÇ

Kazım Arslan CHP Grubu’nda ve TBMM’de anıldı

Kazım Arslan CHP Grubu’nda ve TBMM’de anıldı

Geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak yaşamını yitiren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ı vekil arkadaşları unutmadı. Kazım Arslan, önce CHP grup toplantısında, ardından da TBMM Genel Kurulu’nda anıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “O’nu sonsuzluğa uğurladık, ama o her zaman içimizde ve yüreğimizde olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2019 Salı, 16:38

Ölümüyle taraflı tarafsız tüm kesimleri hüzne boğan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ı, vekil arkadaşları unutmadı.

Arslan’ın kaybının ardından bugün ilk kez toplanan CHP grubunda ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde anma etkinlikleri vardı.

SIRASINDA RESMİ VARDI
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP grubunda, Kazım Arslan’ın oturduğu sıraya karanfillerle çevrelenmiş resmi konuldu.

Grupta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kazım Arslan’ın kaybından duyduğu üzüntüyü bir kez daha ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Kazım Arslan grubumuzun sevilen bir milletvekiliydi. Abi olarak biliniyordu, belli olaylarda, belli konularda görüşleri alınırdı, dinlenirdi. Zaman zaman genel başkan olarak bana düşüncelerini açıklardı. Bir sanayici, bir hukukçu, 10’u aşkın sivil toplum kuruluşunun ya başkanı, ya yöneticisiydi. Dolayısıyla hayatın her alanına giren, çalıştırdığı işçileriyle bir aile oluşturan, Denizli’nin de ağabeyi olan, saygın bir insandı ve biz onu kaybettik. Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Genç yaşta, verimli bir yaşta O’nu sonsuzluğa uğurladık, ama o zaman içimizde ve yüreğimizde olacak. Tüm Denizlili kardeşlerime başsağlığı dileklerimi aktarıyorum” dedi.

TBMM SAYGI DURUŞU İLE AÇILDI
CHP grubunda gerçekleştirilen anmanın ardından milletvekilleri TBMM Genel Kurulu’na geçti.

Meclis, hayatını kaybeden Kazım Arslan için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Kazım Arslan için yaptığı konuşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca söz aldı.

Karaca, “40 yıllık dürüst ilkeli siyasi yolculuğunu, 25, 26 ve 27. dönem Denizli milletvekilimiz olarak sürdüren, hukukçu kimliği ile saygın bir avukat, sanayici kimliği ile üreten Türkiye mücadelesinde saygın bir iş insanı, onlarca STK üyeliği ile eğitim ve kültür alanlarında yardımsever bir yurttaş olan, siyasette kavgadan çok uzlaşıyı, ayrıştırmaktan çok birleştirmeyi kendisine şiar edinmiş, örnek siyasetçi, hepimizin büyüğü, ilimizin milletvekili, değerli abimiz Kazım Arslan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin mensubu olmanın haklı onurunu yaşayan ve bu sorumlulukla bizlere örnek olmuş değerli milletvekilimiz Kazım Arslan’ı saygı ile anıyor ve hepimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı