REKLAMI GEÇ

Keskin: Hiçbir göreve aday değilim

Keskin: Hiçbir göreve aday değilim

CHP’de bugün başlayacak olağanüstü kurultay öncesi şok gelişme yaşandı. Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, olağanüstü kurultayda hiçbir göreve aday olmayacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2014 Cuma, 09:45

Deniz Baykal ile yollarının ayrılmasından sonra uzun süre aktif siyasetten uzak kalan, 2011 seçimleri siyasete dönüş yapan, önce milletvekili, ardından kurultayda en yüksek oyu alarak PM’ye seçilen ve CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilen Keskin, son dönemde eleştiri oklarının hedefindeki isim oldu.

30 Mart yerel seçiminden CHP’nin başarısız çıkmasının faturası kesilen isimlerden birisi olan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevden alınan Keskin, Denizli örgütüyle yaşadığı problemler son dönemde iyice su yüzüne çıktı. Son olarak kendisini sosyal medya üzerinden eleştiren CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Osman Saruhan ile Çal’da herkesin gözü önünde tartışmıştı.

KESKİN’İN “ADAY DEĞİLİM” AÇIKLAMASI
Olağanüstü kurultay öncesi Denizli örgütünün de desteğini alamadığı ve PM için hazırlanan çarşaf listede de isminin bulunmadığı iddia edilen Keskin, yazılı bir açıklama yaptı. “CHP’nin 18. olağanüstü kurultayında, peş peşe yaşanan seçim başarısızlıklarının irdelenmesi,özeleştiri yapılması,eksiklik ve yanlışlıkların geniş tabanlı tartışmalarla saptanması gerekirken; genel başkanlık seçiminin önceliğinde bir zemine kaydırılmasını üzüntüyle gözlemekteyim” diyerek, şunları kaydetti:

“Kurultay öncesi yaptığım değerlendirmelerde,sürekli tabanın ve halkın beklentilerinin kurultaya yansıtılması ve iktidar özlemlerinin yeşertilmesi gerektiğine dikkat çektim.Ancak son yaşanan gelişmelerin bu beklentilerin ötesinde bir yörüngeye kaydığını gördüm.

Bilinmelidir ki,çaresizliğin,korkunun ve gelecek ile ilgili umutsuzluk kuşatmasının yarattığı ortamda halk kitleleri bir umut aramaktadır. Bu umut, din dokulu soslarla partiyi büyütme çabaları olmamalıydı.Hele hele hepimizin yürekten istediği iktidar koşusunun parti içi makamlara gelme yarışına dönüştürülmesi hiç olmamalıydı.

Tarih önünde hepimizin büyük siyasi sorumlulukları vardır. Bu açıdan siyasi sorumluluğumun bir gereği olarak,olağanüstü kurultayın partinin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasına olumlu katkı sağlamayacağı inancında olduğum için hiçbir göreve aday değilim.”

Yorumlar

eyvah   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 11:03

Yolun sonu. Her yerden dışlandın artık. Zirvede bırakmasını bilmek gerek. Daha fazla kendini ezdirmeye gerek yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı