REKLAMI GEÇ

Keskin, Menderes ve Sundurlu Barajı’ndaki tahribatı sordu

Keskin, Menderes ve Sundurlu Barajı’ndaki tahribatı sordu

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Büyük Menderes Nehri ve suyun toplandığı Sundurgu Barajı’nda tahribatı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 11:20

CHP milletvekili Adnan Keskin, kirlilik ve tahribatın giderek arttığı Büyük Menderes Nehri ile suyun toplandığı Sundurlu Barajı’nı TBMM gündemine taşıdı. Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, Büyük Menderes Nehri’nin ana kaynağının Çivril’in Işıklı Mahallesi’nde yer aldığını ve kaynaktan çıkan suyun Sundurlu Barajı’nda toplandığını anlatan Keskin,“Baraj ve suyun akış kanalı doğal kuş üreme ve dinlenme merkezi olarak çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Baraj gölünde tatlı su balıklarından turna ve sazan balığı yaşar. Sit alanı olan bir bölgede yer alan kaynak ve baraj, iç ve dış turizm açısından da cazibe merkezi konumundadır” ifadelerine yer verdi.

İŞTE O SORULAR
Keskin, yaşanan tahribat ve kirlilikle ilgili olarak da Bakan Güllüce’den şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1. Sit alanı olan bir bölgede alabalık üretimi için tesis kurulmasına izin verilmiş midir?
2. Alabalık üretme alanını genişletmek için tesis sahiplerince sazlık alanlarının yakılması Bakanlığın bilgisi içerisinde midir?
3. Kaynak çevresi ve baraj sahasında yer alan ağaçların sökülmesi bakanlıktan alınan olur ile mi yürütülmektedir.
4. Koruma altına alınmış endemik bitki türlerinin yok edilmesi neden önlenmemektedir? Bölgeye özgü Nilüfer çiçeklerinin tahribine neden seyirci kalınmaktadır?
5.İşletme sahipleri tahsis edilen alandan daha fazlasını işgal ederek doğal su yollarını ve kanallarını doldurarak, ya da akış yönünü değiştirerek tahrip etmektedir. Söz konusu tahribata Bakanlığınızca izin mi verilmiştir?
6.Sit alanına giden giriş çıkış yolu hangi yetki ile kapatılmıştır?

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 17 Şubat 2015, 11:42

bastır adnan abi haklı mücadelende seninleyiz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı