REKLAMI GEÇ

Keskin o meseleyi Bakan’a sordu

Keskin o meseleyi Bakan’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Honaz kaymakamlığının çay ocağının Ramazan’da kapatılmasını meclis gündemine taşıdı. Keskin, İçişleri Bakanı Efkal Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde kamu kurumlarına böyle bir talimat verilip verilmediğini sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2014 Pazartesi, 12:03

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Adnan Keskin, geçtiğimiz günlerde Honaz Kaymakamlığı’nda su isteyen basın mensuplarına “Kaymakam Bey’in talimatı, Ramazan çay ve su servisi yapmıyoruz” şeklinde karşılık verilmesi olayını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Keskin, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinin gerekçesini, “Denizli’nin Honaz ilçesinde Kaymakamlık binasında çalışan personele ve Kaymakamlığa gelen vatandaşlara ramazan ayı gerekçe gösterilerek su ve çay ikramının yasaklanması, ulusal basında geniş yankı uyandırmış ve tepkiyle karşılanmıştır. Denizli Valisi’nin medya mensupları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, bir gazetecinin su istemesi ve kaymakamlık görevlisinin bu isteğe ‘’Kaymakam beyin talimatı var. Ramazan ayında su ve çay ikram etmiyoruz’’ yanıtını vermesiyle ortaya çıkan olay, hem düşündürücü hem de üzüntü vericidir. Uygulama, dinin genel hükümlerine aykırı olduğu kadar sosyal yaşamın insani değerlerine de terstir” sözleriyle açıklayan Keskin, şu sorulara yanıt istedi:

1. Bakanlığınızın resmi kurumlarda ramazan ayı dolayısıyla su ve çay ikramının yasaklanmasıyla ilgili yazılı bir genelgesi ya da sözlü bir talimatı var mıdır?

2. Böyle bir talimat yok ise Honaz kaymakamı herkes oruç tutmak zorundaymış gibi su ve çay yasağını uygulama cesaretini nereden almaktadır?

3. Honaz Kaymakamı’nın bu uygulamasına yönelik herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?

4. Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşanan bu olaydan sonra diğer kurumlarda da aynı olayın yaşanmaması için önlem almayı düşünüyor musunuz ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı