REKLAMI GEÇ

Keskin: “Zeybekci yoklama yaptı, gelmeyen muhtarlar sorguya çekildi”

Keskin: “Zeybekci yoklama yaptı, gelmeyen muhtarlar sorguya çekildi”

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin hafta sonu Dedeman Park Oteli’nde düzenlediği istişare toplantısına katılmayan muhtarları bizzat yoklama yaparak tespit ettiğini, bunu sonucunda kaymakamlıklardan gelen telefonlarla muhtarların sorguya çekildiğini ve gözdağı verildiğini iddia etti. Zeybekci’nin toplantıda partisinin propagandasını yaptığını belirten Keskin, “Muhtarlar AKP’nin kobayı, iktidarın oyuncağı değildir’’ dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 13:00

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin başkanlığında geçen hafta sonu Dedeman Park Otel’de düzenlenen istişare toplantısı ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Devletin işleyişi ile genel kuralların AKP döneminde ayaklar altına alındığını ifade eden Keskin, yaptığı yazılı açıklamada muhtarlara yönelik baskıyla iktidarın keyfi ve hukuksuz uygulamalarından birinin daha Bakan Zeybekci için devreye sokulduğunu savundu.

“BAKAN BİZZAT YOKLAMA YAPTI”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yetkisi dışına çıkarak toplantıyı AKP’nin propagandasına dönüştürdüğünü, açıkça partisine ve kendisine destek çıkılmasını istediğini iddia eden Keskin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti devleti muz Cumhuriyeti değildir. AKP devleti hiç değildir. Bir Bakan kaymakamlıkları devreye sokarak muhtarla bir toplantı organize ediyor ve hangi muhtarın katılmadığını tespit etmek amacıyla bizzat kendisi isim isim yoklama yapıyor. Bakan’ın gelmediğini belirlediği muhtarlar da yine kaymakamlıklar aracılığıyla sorguya çekiliyor ve mazeretleri soruluyor. Bu uygulama, muhtarları baskı altına almaya ve göz dağı vermeye yöneliktir. Ayıptır, çirkindir ve yanlıştır.”

“BAKAN AKP’YE DESTEK İSTEDİ”
Ayrıca toplantıda AKP’nin referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlığından dem vurularak AKP’ye bizzat bakan tarafından destek istenmesinin yakışıksız olduğunu belirten Keskin, “Zeybekci’nin daha iyi hizmet gelmesi ve Denizli’nin Ankara’da daha güçlü temsil edilmesi için ‘Benim elimi güçlendirin’ çağrısı yapması siyasi ahlak kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Unutulmamalıdır ki, muhtarlar iktidarın memuru ve oyuncağı değildir. Muhtarı kobay yerine koyan anlayış çağ dışı ve baskıcı bir anlayıştır. Bu uygulamayı protesto ediyor ve kınıyorum’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı