REKLAMI GEÇ

Keskin’den Önder Sav yorumu

Keskin’den Önder Sav yorumu

CHP’de 26-27 Şubat’ta yapılacak tüzük kurultayında Divan Başkanı olması beklenen Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Önder Sav ve bazı delegelerin kurultay salonuna giremeyeceği yönelik iddialara “Sayın Öder Sav onur üyemizdir. CHP’nin genel sekreteridir. Milletvekilliği yaptığı için onur üye olma hakkı vardır, onur üyesi olarak kurultay salonuna girme, konuşma hakkına sahiptir” dedi. Keskin, kurultayın “boykot” edileceği yönündeki yorumlara da, “Ben öyle bir şeye ihtimal vermiyorum” karşılığını verdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2012 Salı, 11:43

TBMM İdare Amiri ve CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, kurultay öncesi konuştu. Divan başkanlığı konusunda geçmişten beri uygulanan bir geleneğin olduğunu hatırlatan Keskin, şöyle dedi: “Partinin genel başkanı, divan başkanı olmasını uygun gördüğü kişiyi il başkanları toplantısına önerir. İl başkanları Sayın Genel Başkan’ın önerdiği kişiyi divan başkanı olarak görmek isterse kurultaya il başkanlarının önerisi olarak o kişi götürülür ve kurultayda oylamada kabul edilirse Genel Başkan’ın belirlediği isim divan başkanı olur, sanırım bu kurultayda da böyle bir süreç izlenecektir. Bizim kurultaylarımızda hemen hemen tümünde böyle bir yöntem izlenmiştir. Çok ender birkaç kurultayda Genel Merkez’in Genel Başkan’ın önerdiği ismin karşısına kurultay başkanı adayı gösterilmiştir. Bu kurultayda bilmiyorum tabi ‘muhalefet’ diye nitelenen arkadaşlarımızın böyle bir girişimi olur mu, olmaz mı, onu bilemiyorum. Ama Sayın Genel Başkan kafasında beni kurultay başkanlığına aday göstermeyi şekillendirmiş durumda. Takdir Genel Başkan’ındır, il başkanlarındır, kurultay delegelerindir.” Adnan Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 15 gün önce teklifte bulunduğunu belirterek, “Böyle bir görevi almanızı istiyorum, ben de emriniz olur, talimatınız olur diye kabul ettim” dedi.

SAV ZAMAN ZAMAN UYGULAMALARI YANLIŞTA BULSA PARTİYE ZARAR VERECEK SÜRECE TAŞIMAZ
Keskin, “kurultayın boykot” edileceği, delegenin gelmeyeceği yönündeki iddialara da şöyle dedi: “Ben öyle bir şeye ihtimal vermiyorum. İmza toplayan arkadaşlarımızın da CHP kurultayı toplanmasını engelleyecek bir çalışmanın içerisinde olacaklarını düşünmüyorum. Çünkü imza toplayan arkadaşlarımız bu partiye uzun yıllar hizmet etmiş, bu partinin başarısı için yaşamlarında sıkıntılara katlanmış, bu parti için ter dökmüş insanlardır. Sayın Önder Sav bu partinin duayenlerindendir, benden de eski bir siyasetçidir. Uzunca bir süre genel sekreter olarak partimize hizmet yapmıştır. Bu kadar partiyle özdeşleşen bir insanın kurultayda delege ekseriyetini bulunmasını engelleyerek partinin kamuoyunda yara almasını sağlayacak bir girişimin arkasında bulunacağına inanmıyorum. Sayın Önder Sav disiplinli bir insandır. Zaman zaman uygulamaları yanlışta bulsa, içine sindirmese de onu partiye zarar verecek bir sürece taşımaz.”

DİVAN BAŞKANLIĞI POLEMİĞİ
Keskin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal arasında yaşanan divan başkanlığı konusundaki polemiğin hatırlatılmasına da, “Evet öyle bir süreç yaşadık. Sayın eski genel başkanım düşüncelerini söyledi. Ben de o konuda yaşadığım süreci kamuoyuna yansıttım. Bu saatten sonra o konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Böyle bir süreci yaşamaktan da üzüntülüyüm.O konunun değerlendirmesini partililere ve kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

KURULTAYDA NELER YAŞANACAK
Keskin, kurultay günü tüzüğün görüşüleceğini ve maddelerin oylanacağını ifade ederek, “Genel Merkez tarafından Genel Başkanımız tarafından, MYK tarafından hazırlanan tüzük değişiklikleri kurultayın bilgisine sunulacak. Görüşmeler yapılacak. Değişikliği öngörülen maddelerin görüşülmesinden sonra önce maddeler oylanacak daha sonra değişiklik teklifinin tümü kurultayın onayına sunularak orada karar alınacak” dedi.

SEÇİM MADDESİ
Keskin, kurultayda gündeme seçim maddesi konulup konulmayacağına ilişkin de, “Böyle bir şey hukuken imkanı yok. Fiilen de böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil. Hukuken mümkün değil. CHP Tüzüğünün olağanüstü kurultayı düzenleyen ilgili maddesinde salonda imza toplanarak toplanan imzaları divan başkanlığına yansıtarak seçimli bir kurultay gerçekleşmeye izin vermiyor.Seçimli bir kurultay şu anki yürürlükteki tüzüğümüze göre olağanüstü kurultay toplama için toplanan imzaların gündem maddesi olmasıyla mümkün. Salonda toplanan imzalarla bir seçimli kurultay gerçekleştirmek mümkün değil. Fiilen mümkün değil, seçimli bir kurultayı yürütebilmek için 15 gün önce seçim kuruluna seçim yapılacağının bildirilmesi, ilçe seçim kurulunun seçim yapmayı gerçekleştirecek hazırlıkları yapması gerekiyor. Olağanüstü kurultay gündeminin Genel Merkez’e yansıtılmasına takiben ilçe seçim kuruluna böyle bir başvuru yapılmış değil, o nedenle de hakimin olmadığı, hücrelerin yerleştirilmediği bir zeminde seçim yapma imkanı da yoktur” dedi.

KURULTAY ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞECEK
Kurultayda yeteri kadar delegenin gelmeyeceği iddialarına da Keskin, “Ben ihtimal vermiyorum” derken kaç kişinin salonda olması gerektiğine de “670’e yakın delegenin gelmesi gerekiyor. Yarıdan bir fazlası olması gerekir” dedi. Keskin, şöyle dedi:
“Ben bu konuda çıkan haberleri, iddiaları biraz hayali buluyorum. İmza toplayan arkadaşlarımızın kurultayı toplanmasını engelleyecek bir çalışma içerisinde olacaklarına inanmıyorum. Bu kurultayı isteyen arkadaşlarımız bizim gibi, bizden daha çok CHP’li. Partiye yara verecek bir girişimin arkasında olacaklarını düşünemiyorum. CHP delegeleri siyasi kimliklerini bulmuş insanlardır. Partiye zarar verecek girişimlere itibar etmezler. Kurultayımız toplanacaktır. Genel başkanımız nitelemesiyle bir şölen havasında kurultayımız gerçekleşecektir. CHP beklenenlerin ötesinde bu kurultayda bütünlüğü sağlamlaştırmış çıkmayı başaracak.”

ÖNDER SAV ONUR ÜYEMİZ
Kurultaya Önder Sav’ın giremeyeceği yönündeki iddialara da Keskin, “Sayın Önder Sav onur üyemizdir. CHP’nin genel sekreteridir. Milletvekilliği, bakanlık yaptığı için onur üye olma hakkı vardır, onur üyesi olarak kurultay salonuna girme, konuşma hakkına sahiptir. Bu İddiaları ortaya koyan arkadaşlarınız CHP Tüzüğündeki düzenlemeden haberi yok” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı