REKLAMI GEÇ

KEY şikayetlerinin sayısı belli değil

KEY şikayetlerinin sayısı belli değil

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un KEY’e ilişkin soru önergesine verilen cevapta, KEY ödemeleri ile ilgili kaç şikayet bulunduğu ve bu şikayetlerin çözüme ulaşıp ulaşmadığı konusuna net bir yanıt çıkmadı.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2010 Pazartesi, 17:48

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesine cevap verildi. Ertemur’un, KEY ödemelerine ilişkin soru önergesine cevabı, Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlandı.

Ertemur’un soru önergesine verilen cevapta, 28 Temmuz 2008 tarihinde, Resmi Gazete’de ilan edilen 8 milyon 630 bin 604 hak sahibinden, 17 Aralık 2009 tarihi itibariyle, Türkiye genelinde 5 milyon 403 bin 879 hak sahibine, 2 milyar 545 milyon 825 bin 751 TL ödeme yapıldığı belirtildi. Ödeme yapılmayanlara, başvuruları üzerine, halen ödeme yapılmaya devam edildiği belirtildi.

Ertemur’un, KEY ödemeleri ile kaç şikayet bulunduğu, bu şikayetlerin illere göre dağılımı ve kaçının çözüme ulaştığı konusundaki sorusuna ise net bir yanıt verilemedi. Hazine Müsteşarlığı’nda, itiraz sayısına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmadığının belirtildiği cevapta, net rakamın daha ileri bir tarihte belirlenebileceği belirtildi.

KEY ödemesi yapılmaması nedeniyle bekletilen kaynak miktarını ve bu paranın nerede değerlendirildiğini soran Ertemur’a verilen cevapta, “KEY hak sahiplerine ilişkin listelerin yayımlandığı 28.07.2008 tarihli Resmi Gazete’de isimleri yayımlanan 8 milyon 630 bin 604 hak sahibine, toplam 3 milyar 30 bin 235 TL ödenecek olup, 17.12.2009 tarihi itibariyle söz konusu listede isimleri yer alan ve KEY alacaklarını talep eden 5 milyon 403 bin 879 hak sahibine 2 milyar 545 milyon 825 bin 751 TL ödeme yapılmıştır. Kurumlarca ilgililerin başvurusu üzerine yapılan ödemeler, ilgili mevzuat çerçevesinde devam etmektedir” denildi.

Ertemur’un, KEY ödemesine hak kazanmalarına rağmen, hiç ödeme yapılmaması ya da gerekenden az ödeme yapılması nedeniyle ödenmeyen Konut Edindirme Yardımlarının hangi tarihte yapılacağına ilişkin sorusuna ise Hazine Müsteşarlığı şu yanıtı verdi:
“KEY hak sahiplerine ilişkin listelerin ilanından soma 5828 sayılı 2009 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile kurumlara ek süre tanınmış ve anılan ek süre 28.06.2009 tarihi itibariyle dolmuştur. Ancak, ilk listede ismi bulunmadığı halde Konut Edindirme Yardımını alma hakkına sahip olduklarını ileri sürenlere ilişkin işlemler, uygulamada yaşanan bazı sorunlar nedeniyle ilgili kuruluşlarca süresi içinde tamamlanmamıştır. Bu kapsamda, 17.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile; 28.06.2009 tarihine kadar Bankaya bildirim yapamayan kurumlara ek süre verilmiş ve daha önce kurumlar tarafından iletilen hatalı bildirimlerin düzeltilmesine imkan sağlanmıştır. Söz konusu kanunun yürürlüğe girmesi ile ödemelere ilişkin belirlenen yeni süreç başlamış bulunmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı