REKLAMI GEÇ

“Komik ve vahim”

“Komik ve vahim”

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Ergenekon Operasyonu’nu bir safsata olarak nitelendirdi ve “Bu ülkeye yazık oluyor. Gerçekten çok komik, bir o kadar da vahim bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, son günlerde, Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan gözaltına almaları değerlendirdiği açıklamasında, Ergenekon Operasyonu’nu, bir safsata olarak nitelendirdi. Bartal, “Bir Ergenekon safsatası uyduruldu. Bu uydurmanın peşine düşüldü ve hiç durmadan insanlar evlerinden ofislerinden baskınlar yapılarak gözaltına alınıyor, ne amaçla tutuklandıklarını ve neden orada olduklarını dahi bilmedikleri bir serüvenin içine sürükleniyorlar” dedi.

‘Komik ve vahim bir durum’

Eski paşaların, görevlerinin başındayken darbe yapmayıp, emekli olduktan sonra darbe yapmalarının düşünülmesini komik bulan Bartal, “Neymiş, eski paşalar darbe yapacakmış. Bu kadar komedi olabilir mi Allah aşkına, gözaltına alınan paşalardan ikisi, kuvvet komutanlığı yapmış, ordunun en üst kademesinde böyle bir güce sahip insanlar görevdeyken darbe yapmak akıllarına gelmiyor. Bir işaretiyle yüzbinlerce askeri komuta ederken yapmıyor, emekli olunca sıradan vatandaş durumuna düşünce haydi darbe yapalım diyorlar. Gerçekten çok komik bir o kadarda vahim bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

‘Her kesime korku

vermeye çalışıyorlar’

ATO Başkanı Sinan Aygün ve ülkenin önde gelen kalemlerinin gözaltına alınmasını da eleştiren Bartal, gözaltına alınanların hepsinin ortak özelliğinin Atatürkçü, laik ve cumhuriyeti benimsemiş insanlar olduğuna dikkat çekiyor. Bartal, “Şu an mevcut iktidarın yapmak istediği tek şey kapatılmaya karşı rövanş almaktır. Her kesime korku vermek peşindeler. Kafalarından örgütlenmeler oluşturup darbe olacak yalanını uydurarak insanlara da bu korkuyu yayarak son kozlarını oynamaya çalışıyorlar” dedi.

‘Atatürkçüler içerde, Atatürk’e

hakaret edenler dışarıda”

Ergenekon Operasyonu’nun başlamasından beri ortada ne dava ne de iddianame olduğunu söyleyen Bartal, “Şu an ortam şu hale geldi: Atatürkçü olanlar içerde, Atatürk’e hakaret edenler, Humeyni ile kıyaslayanlar, hatta bırakın kıyaslamayı Humeyni’yi tercih edenler dışarıda. Ülke tarikatların dergahların elinde, hedeflerine varabilme adına oyuncak haline getirildi. Buna çanak tutan yöneticilerimize söyleyebileceğim tek şey var: Hepinize yazıklar olsun. Sizlerin yeri bu ülke değil çok sevdiğiniz model olarak benimsediğiniz İran’dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sizlere bu imkanı asla ve asla vermeyecektir. Çok istiyorsanız buyurun İran da ya da o modeli benimsemiş ülkelerde geri kalan ömrünüzü tamamlayın. Ama bu güzel ülkeye yazık etmeyin artık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı