REKLAMI GEÇ

Kongrenin iptali CHP’yi karıştırdı

Kongrenin iptali CHP’yi karıştırdı

CHP’nin 10 Şubat’ta yapacağı il kongresi, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından ertelendi. CHP’de şok etkisi yaratan kararın ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, kongre tarihinin, daha sonra yeniden belirleneceğini dile getirirken, CHP Eski Genel Sekreteri Adnan Keskin ise erteleme kararının Baykal yanlılarının bir komplosu olduğunu iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2008 Cuma, 01:00

Merkez Yürütme Kurulu’nun, (MYK) CHP Denizli İl Teşkilatı’nın 10 Şubat’ta yapılacağını açıkladığı il kongresini iptal etmesi, CHP’yi karıştırdı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeri bile hazırlanan il kongresinin iptal edilmesinin ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, kongrenin tarihinin daha sonra belirleneceğini söyledi. Dizdaroğlu, “Kongrenin düzenleneceği salonu bile tutmuştuk. Ama MYK, hiç beklemediğimiz bir şekilde kongrenin iptal kararını elimize ulaştırdı. Biz de çok şaşırdık. Genel Sekreterimiz Önder Sav, yeni kongre tarihini bize bildireceğini açıkladı. Biz de şu anda yeni kongre tarihinin belirlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Eski Genel Sekreteri Adnan Keskin ise, kongrenin iptal kararının, Baykal yanlıları tarafından hazırlanan bir komplo olduğunu ileri sürdü. Genel Merkez’in ayakta durabilmek için her türlü haksızlığa başvurduğunu belirten Keskin, “Listelerin, İl Seçim Kurulu’na verilmesi durumunda kongre süreci işler. Bugün liste, seçim kuruluna verilebilir ama il yönetimi de, genel merkezle birlikte bu kirli oyunun içinde yer alıyor. Kirli oyunun tek gerekçesi, Adnan Keskin ve onun eğilimindeki Denizlililerin, kurultay delegeliğinin önüne geçmektir. Bu benim kongre delegeliğimi engellemek için yapılmış, siyasi bir haksızlıktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı