REKLAMI GEÇ

“Konutlar ne zaman teslim edilecek?”

“Konutlar ne zaman teslim edilecek?”

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi’nde, afet nedeniyle mağdur olanlar için yapılan konut ve işyerlerinin ne zaman hak sahiplerine teslim edileceğini sordu.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2010 Pazartesi, 16:57

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi’ni gündeme getirdi. Ertemur, “Denizli İli Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 19 Eylül 2006 tarihinde, afete maruz bölge ilan edilmiştir. Aynı bölge için Bayındırlık Bakanlığı tarafından 24 Kasım 2006 tarih ve 20-52/20407 sayılı yazısı ile genel hayata etkinlik raporu verilmiştir. Afete maruz olan bölge, her türlü yapılaşma ve iskana (yapı ve ikamete yasaklanmış) kapatılmıştır. 27 Ağustos 2007 tarihinde hak sahipliği çalışması başlatılmış olup, bu çalışmalar 26 Ekim 2007 günü sona ermiştir. Ayrıca (10/10/2007-10/12/2007) tarihleri arasında, ilgili Ziraat Bankası’na ön borçlanma işlemleri yapılmıştır. Bu gelişmelerin sonrasında yer seçim çalışması yapılarak, mahallenin Denizli İli Merkez Üçler bölgesine taşınması için karar alınmış ev ve iş yerlerinin yapımı TOKİ’ye verilmiştir” dedi

Ertemur’un konuya ilişkin soruları şunlar:
-Söz konusu bölgenin ikamete yasaklanması nedeniyle boşaltılan konut ve işyeri sayısı nedir? Bu vatandaşlarımız nereye taşınmışlardır? Geçen süre içerisinde kendilerine kira vb. konularda yapılan yardım var mıdır? Süresi ve miktarı nedir?
-Afet nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın yeni iskan alanlarının inşası için bugüne kadar yapılan somut çalışmalar nelerdir? Yapılan konut ve iş yerleri hak sahiplerine ne zaman teslim edilecektir?
-Denizli İli Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi sakinleri afet nedeniyle işyeri ve konutunu kaybederken, bu gayrimenkuller ipotek vasfını da yitirmiştir. Bu hususlarda dikkate alınarak, bu mahallede ikamet eden vatandaşlarımızın, vergi daireleri ve bankalara olan borçlarının ertelenmesi, düşük faizli kredi kullandırılması vb. konularda yapılan bir çalışma var mıdır? Kapsamı nedir?
-Mahalle sakinleri geçimini genel olarak evlerinde kurdukları küçük işletmelerde dokumacılık yaparak sağlamaktadır. Yaşanmakta olan kriz ve piyasa koşulları da dikkate alınarak vatandaşlarımızın ev ve iş yerleri için TOKİ’ye yapacakları ödemelerinde gelir tespit komisyonu raporu doğrultusunda bir indirim yapmayı düşünüyor musunuz?
-Afet nedeniyle evlerini kaybeden düzenli bir geliri olmayanlar ile emekli, dul ve yetimlerin borçları ödeyemeyecekleri ortadadır. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır? Kapsamı nedir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı