REKLAMI GEÇ

Kurultay neyi değiştirir?

Kurultay neyi değiştirir?

CHP’de bugün başlayacak seçimli büyük kurultay, partiye beklenen heyecanı getirecek, iktidara yürüyüşün ilk adımı olacak mı? CHP’nin önemli isimlerine bu soruyu sorduk. Kesin tespitlerden ve öngörülerden öte temenniler dile geldi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2014 Cuma, 09:42

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimli büyük kurultayı, yıllardır iktidar olamayan parti için bir hamle olabilecek mi? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce kurultayın adayları. CHP’nin önemli isimleri, kurultay atmosferini ve sonrasında partiyi nelerin beklediğini değerlendirdi. İşte o görüşler…

ESKİ DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ MARIM
Bu kurultay bir tüzük kurultayı değil, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parti içerisinden bir grup tarafından talep edilen bir olağanüstü kurultay. Ancak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri CHP’nin seçimi değildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi, tek adama karşı CHP ve MHP’nin çatı adayda birleşerek girdiği bir seçimdi. Buradaki başarısızlık CHP’nin başarısızlığı değil, sandığa gitmeyen yüzde 27’lik kesimin sorumsuzluğu idi. Gerçek başarı veya başarısızlığı 2015 genel seçimleri belirleyecek. Seçimli Kurultay 2015 Genel Seçimlerinden sonra yapılmalıydı. 18. Olağanüstü Seçimli Kurultay, değişim getirmeyeceği gibi amacına da ulaşmayacaktır.

ESKİ İL BAŞKANI YILDIRIM AYCAN
CHP Bir Olağanüstü Seçimli Kurultay kararı aldı. Biz bunun arkasındayız. Burada değişimden bahsediliyor. Kime göre değişim. CHP Sosyalist bir parti. Bunun halkçı kanadı ve sol kanadı var. Tüm dünyada olduğu gibi. Her iki kanadın değişim anlayışı farklı. Ancak partimizin bir hedefi var. İktidar olmak. Kurultay sonucuna saygı gösterip, 2015 genel seçimlerine hazırlanacağız.

CHP’NİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN GÖKHAN UYSAL
Siyasi partiler iktidar olmak için kurulur ve iktidar olmak için kurultay yapar ve yönetimi değiştirir. CHP’de de bu yönde bir arayış söz konusu. CHP, olağanüstü seçimli kurultay kararı almıştır. Genel Seçimlere 9-10 ay kala böyle bir kararın alınması düşündürücüdür. Ancak, CHP demokrasinin gereğini yerine getirip kurultayı gerçekleştirecektir. Kurultay sonrası oluşacak yeni yönetimin 2015 Genel Seçimlerine başarışla hazırlanacağını ve genel seçimlerde istenilen sonuca ulaşacağımızı ümit ediyoruz.

ESKİ İL BAŞKANI ZAFER GÖNENÇ
Olağanüstü Kurultay kararı tartışılabilir ancak CHP Kurultaylara alışık bir partidir. Bu kurultaydan da başarıyla çıkacağından hiç kuşkum yok. Ayrıca CHP hiçbir zaman one-man yani tek adamlı bir parti olmamıştır. AKP’nin gerçekleştirdiği kurultaya bakın. CHP hiçbir zaman öyle bir parti olmamıştır. İlçe, il ve büyük kurultaylara bakın her zaman 2 veya üç aday olmuştur. CHP her zaman parti içi demokrasiyi yaşatan bir siyasi parti olarak kurultaylardan da başarıyla çıkmıştır. Olağanüstü kurultaydan da aynı başarıyla çıkacaktır. Kurultay sonucu ne olursa olsun, parti yönetimi, Parti Meclisi ve CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu(MYK)’na yeni isimler katılacaktır. Bu da partiye yeni bir heyecan getirecektir. Bu heyecanın 2015 genel seçimlerine de yansıyacağına inanıyorum.

Yorumlar

serseren   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 10:28

CHP PARÇALANIYOR.GİDİŞAT BUNU GÖSTERİYOR.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı