REKLAMI GEÇ

“MEDENİ KANUN’A SAHİP ÇIKALIM” ÇAĞRISI

“MEDENİ KANUN’A SAHİP ÇIKALIM” ÇAĞRISI

CHP Kadın Kolları üyeleri Medeni Kanun’un kabul edilişinin 89. Yıldönümünde, “Medeni Kanuna Sahip çıkıyoruz” adıyla İstanbul Kadın Kuruluşları Platformu’nun düzenlediği imza kampanyasına destek verdi. 1926’da çıkarılan medeni kanunun bugünkü iktidarın zihniyetinden çok farklı ve çağdaş bir anlayışla hazırlandığını belirten Kadın Kolları İl Başkanı Naşide Penez, herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 13:20

CHP Kadın Kolları üyeleri Medeni Kanun’un kabul yıldönümünde il başkalığı binasında basın toplantısı düzenledi. Kadın yönelik şiddet ve toplumsal baskının arttığı bir dönemde 1926’da çıkarılan Medeni Kanun’un öneminin daha iyi anlaşıldığını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Naşide Penez, herkesi Medeni Kanun’a sahip çıkmaya çağırdı. 

Penez, “Medeni kanun 17 Şubat 1926’da yürürlüğe girmiştir. Türk medeni kanunu eski hukuk düzeninde tamamen farklı, çağdaş, laik ve yepyeni bir anlayış getirmiştir. Medeni Kanun’un en belirgin yanı kişisel hak ve özgürlüklere kattığı anlamdır. Medeni Kanun’un kabulünden bu yana geçen süre içinde kadınlar, kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürmüşler, kadın birlikteliği ve gücü ile de ciddi kazanımlar elde etmişlerdir. Bugün geldiğimiz nokta da ise; kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadın bedeni ve yaşamı üzerinde tahakküm kuran, kadınları toplumsal hayattan uzaklaştıran bir ideolojik saldırı ile karşı karşıyayız. Bu süreçte deneyimlerimizi paylaşmak, gücümüzü bir araya getirmek, ortak eylem ve ortak söylemde buluşmak oldukça önemlidir” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Kanuna tekrar sahip olmak adına imza kampanyası düzenlendiğini belirten Penez, “Medeni Kanun’un kabul edilişinin yıldönümü olan bugünde; kazanılmış hakların korunması ve yeni hakları elde edilmesi mücadelesinde, üstümüze düşeni yapmaya ve haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu yoldan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, kadın dayanışmasının gerekliliği adına İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin açtığı ‘Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyoruz’ imza kampanyasına desteğimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı