REKLAMI GEÇ

Öğrenci yurdu ve apart sahipleri dertli: Öğrenci yoksa biz de yokuz

Öğrenci yurdu ve apart sahipleri dertli: Öğrenci yoksa biz de yokuz

Pandemi nedeniyle üniversitenin uzun süredir uzaktan eğitim vermesi öğrenci yurdu ve apart sahiplerini çaresiz bıraktı. Yurt ve apart sahipleri sorunlarına çözüm istedi, “Öğrenci yoksa biz de yokuz. Battık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2021 Pazar, 14:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de pandemi nedeniyle zorluk yaşayan apart, yurt işletmecileri, kafe ve market işletmecileriyle buluştu.

Pamukkale Üniversitesi yerleşkesi çevresinde ve Kınıklı’da öğrencilere yönelik faaliyet gösteren yurt ve apart sahiplerini, market ve kafe işletmecilerini dinleyen Gülizar Biçer Karaca, “Desteklerden yoksun kalan, borçlarını ödeyemez hale gelen esnaflar için özel önlem alınmadığı sürece pandemiyi en az hasarla atlatma, ayakta kalma ihtimali ne yazık ki yok” dedi.

Yurt ve market sahipleri ile kafe, apart işletmecileri pandemiden yüzde yüz olumsuz etkilendiklerini dile getirirken, öğrenci olmadığı için battıklarını, borçlar ve faizlerle boğuştuklarını, daha fazla ayakta durabilme şanslarının kalmadığını dile getirdi.

PANDEMİ DOLAYISIYLA BATTIM
Yurt ve apart sahipleri, “Öğrenci olmadığı için zor durumdayız. Öğrencilere yönelik çalışan kafe sahibiyim. 50 bin lira borç aldım, ayakta kalabilmek için şu an 150 bin TL borcum var. Kınıklı bölgesinde, üniversite caddesi olarak geçen bu bölgede 70-80 metrekare dükkan kiraları 5 bin TL’den başlıyor, 15 bin TL’ye kadar kira ödeyenlerimiz var. Pandemiye rağmen, mal sahipleri geri adım atmıyor. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Yeni uygulama geldi, 1 ay sonra abonelikler iptal ediliyor, icraya gönderiliyor. Bana kredi verselerdi ben şu an bu sorunları anlatıyor olmazdım. Oğlumun üzerine iş kurdum şu an oğlum evde, 26 yaşında intiharı dahi düşünüyor. Her yer icralık, etrafımız borç… Yüzde yüz olumsuz etkilendik pandemiden… Esnafı düşünen bütçe yok. Yurtçu, apartçı, taksici, dolmuşçu, market sahibinin herkesin sıkıntısı var. Ticaret Odası ya da Valilik, pandemi nedeniyle gelir kaybı olanları tek tek belirleyebilseydi böyle olmazdı. Ben battım. Ben gerçekten pandemi dolayısıyla battım” diyerek dert yandı.

Bir yurt sahibi ise, “Bakanlıklara bağlı yurtlarız. 50 öğrencimiz var diyelim ki 1000 TL alıyorsak, devlet diyebilir ki öğrenci başına örneğin 100-200 TL yardım yapacağız. O zaman ayakta kalabiliriz. Öğrenciler bize hocalarının eylülde de yüzyüze eğitimin başlamayabileceğini ilettiklerini söylüyor” dedi.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 5 Nisan 2021, 12:32

Adam ne yapsın.1 sene olmuş üniversite kapanalı kim olsa iflas eder.Hazıra dağ dayanmaz.

Bilal   -  Bağlantı 4 Nisan 2021, 18:16

Apart yurt yaptırınca hani zengin olduğunuz para kazandığınız zaman o paralar zenginlikler nerede zamanında zevk sefa içinde kesmeyip bir şeyler yapsaydınız Dünya Krizin içinde ayakta kalırdınız ama şimdi varsa yoksa Akp hesapsız gidersen öyle olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı