REKLAMI GEÇ

OY KULLANACAKLAR BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN!!!

OY KULLANACAKLAR BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN!!!

Seçim öncesi seçmenleri uyaran İl Seçim Kurulu Müdürü Faruk Kanber, vatandaşların seçmen bilgi kağıtlarını yanlarında getirmelerini isterken, bu yıl parmak boyama uygulaması olmayacağını, kabine cep telefonu başta olmak üzere kaydedici cihazlarla girilemeyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2011 Perşembe, 15:58

Pazar günü genel seçim var. Denizli’de toplam 671 bin 809 seçmenin 2 bin 626 sandıkta oy kullanacak. Peki seçimlerdeki kurallar ne? İl Seçim Kurulu Müdürü Kanber, bazı hatırlatma ve uyarılarda bulunarak, vatandaşları bilgilendirdi.

SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI YANINIZDA OLSUN
Öncelikle ceptelefonu ve kayıt cihazlarının alınmasıyla alakalı değişiklikler yapıldığını söyleyen Kanber, “Vatandaşlarımız, seçmen bilgi kağıtlarını muhakkak yanlarında bulundurmalı. Bu kağıt sayesinde işlemler kolaylaşacak. Seçim bilgi kağıtları ellerine ulaşmayanlar ise bunları YSK’nın resmi internet sitesinden TC kimlik numarasıyla öğrenebilir” dedi.

PARMAK BOYAMA UYGULAMASI KALDIRILDI
Sandık seçmen listesinde adı bulunmayanların oy kullanamayacağını ifade eden Kanber, “Vatandaşlarımız oy kullanacakları okullara giderken yanlarında mutlaka TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyetini alsın. Ayrıca bilindiği gibi bu seçimlerde çok ilkel olan parmak boyama uygulaması da kaldırıldı. TC kimlik numarası kayıtlarda bulunacağı için mükerrer oy kullanma şansı zaten olmayacak” diye konuştu.

PUSULAYI TERS KATLAYIN
Geçersiz oy sayısının az olması için, mühür basılan pusulanın ters katlanması hususuna dikkat çeken Kanber, “Mühür, sandık kurulunun tereddütlerini ortadan kaldırmak için tam ortaya basılmalı. Bağımsız adaylar da birleşik oy pusulasında yer alacak. Onların sırasını da kura ile belirledik. Listede 14 parti ve 3 bağımsız aday yer alacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı