REKLAMI GEÇ

“Partizanlık mı yapıldı?”

“Partizanlık mı yapıldı?”

CHP Denizli Milletvekili Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında istihdam edilmek üzere alınan personelin belirlenmesinde, partizanlık yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2009 Cuma, 18:47

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi sundu. Ertemur, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde istihdam edilen personelin belirlenmesinde, partizanlık yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Ertemur, “Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 23.07.2009 tarih ve B.08.0.SGB.0.03.02.00-/4080 sayı ile valiliklere, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen, ‘Toplum Yararına Çalışma Programları’ konulu yazı ile okulların temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi ihtiyaçlarının, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde karşılanması, uygulayacakları projelerde, kaynakların kamu yararı gözetilerek etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiği bildirilmiştir” dedi.

Ertemur, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
-Denizli’de 2009- 2010 öğretim yılında okullarda yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarında istihdam edilenlerin sayısı nedir?
-İlgili yazının gönderilmesinin ardından “Toplum Yararına Çalışma Programları” kapsamında Denizli İl Milli Müdürlüğü’nce kaç personel istihdam edilmiştir?
-Alınan personel ne kadar süre ile istihdam edilecektir? Personel seçimi hangi usulle ve kriterlere göre yapılmıştır? İl merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?
-Bu kapsam dışında görev yapanların sayısı nedir? İl merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?
-Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında istihdam edilmek üzere alınan personelin belirlenmesinde partizanlık yapıldığı, personel alımı konusunda AKP il ve ilçe yöneticilerinin etkili olduğu, gerekli prosedürlere uyulmadığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda bakanlığınıza ulaşan şikayet var mıdır?
-Denizli il merkezinde bulunan okullarda 2009 – 2010 eğitim öğretim yılı için okul-aile birlikleri tarafından hizmet alımı yoluyla kaç kişi çalıştırılmaktadır? (Güvenlik görevlisi, temizlik işçisi, kalorifer ateşcisi vb.)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı