REKLAMI GEÇ

“PKK GÖRÜŞMESİNİ MİT Mİ SERVİS ETTİ”

“PKK GÖRÜŞMESİNİ MİT Mİ SERVİS ETTİ”

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, PKK ile devlet yetkilileri arasında yapıldığı savlanan görüşme görüntülerinin bizzat o görüşemeye katılanlar tarafından sızdırılmış olabileceği iddiasında bulundu. Cihaner, sızdırmanın ardından ortaya çıkan tablonun bu ihtimali güçlendirdiği görüşünde.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2011 Perşembe, 15:59

PKK-Devlet görüşmesine ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin bir yorum da CHP Milletvekili İlhan Cihaner’den geldi. Seçim bölgesi Denizli’de olay görüntüleri değerlendiren Cihaner, kasetin
bizzat bu toplantıya katılan devlet yetkilileri tarafından servis edilmiş olabileceği iddiasında bulundu.
“Toplumdaki siyasi riskini azaltmak için bizzat konuşanlar tarafından sızdırılmış olabilir” diyen Cihaner, “Çünkü bundan 10 gün öncesi herkes savaş çığlığı atarken birden herkes müzakereci oldu. ‘Helal olsun bak adamlar müzakere ediyorlarmış. Destekleyelim’ noktasına geldiler” diye konuştu.

Cihaner’e göre bu iddia, görüntülerin sızdırılmasından sonra ortaya çıkan yorumlardan dolayı yoğun olasılıklı.Bir hafta önce herkesin yapılan hava harekatını alkışladığını ve yapılması muhtemel kara harekatını desteklediğini hatırlatan Cihaner, görüntülerin ardından bu kez müzakereci bir tutum içerisine girdiğine dikkat çekti. Bundan on gün önce toplumdaki terörle mücadele algısına vurgu yapan Cihaner, “ Ama bundan 10 gün öncede yapılan hava harekâtı alkışlanıyordu. Yapılacak olan kara harekâtı yerindedir deniliyordu. Savaşı sona erdirecek savaştır deniliyordu. Ama ne oldu ise iklim değişti ve herkes şimdide ne kadar cesur olduğundan bahsetmeye başladı siyasi iktidarın” dedi

Cihaner’e göre görüşmelerin sızdırılmasının altında yatan gerekçe ise, ileride siyasi iktidarın bölücü örgütle görüştüğüne ilişkin farklı kanallardan gündeme getirilecek belgelerin yaratacağı siyasi riski azaltmak.Cihaner konuya ilişkin, “Oysa bir seçim sürecinde iç politikada bu tür bir yaklaşım siyasi risk getireceği tartışmasızdı. Şu anda o risk minimize edilmiş görünüyor, bu sızdırmayla. Onun için yok İsrail sızdırdı, PKK sızdırdı yaklaşımından ziyade bide bu açıdan bakılması gerektiğini düşünüyorum” değerlendirmesindebulundu.

BENİ ERGENEKON DEĞİL CHP ÖRGÜTÜ SEÇTİ
Öte yandan ‘Cihaner’i Ergenekon Örgütü vekil seçti’ iddialarına da yanıt veren Cihaner, Oda TV iddianamesine dayandırılarak bazı yayın organlarında yer alan haberleri, “Bu şaka olarak bile değerlendirilemeyecek kadar saçma sapan bir iddia ve gerekçe” olarak yorumladı.

Cihaner, kendisini Ergenekon değil CHP örgütünün seçtiğine de vurgu yaparak, “Olacak şey değil. Ortada çok tehlikeli bir örgüt var. Öyle örgüt ki varlığından emniyet, jandarma, MİT farkında değil. Bu örgüt birini milletvekili yapma talimatı veriyor. Bu talimatı da bir köşe yazısıyla veriyor. Oysa beni milletvekili yapan CHP seçmeni, başta Denizlili CHP’liler olmak üzere, CHP örgütüdür” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı