REKLAMI GEÇ

Sadaka toplumu yaratıyorlar

Sadaka toplumu yaratıyorlar

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, halktan yüzde 47 oranında oy alarak ödüllendirilen AKP’nin, halkı adeta cezalandırdığını belirterek, “Bir takım çevreler tek partili sistemin yarattığı istikrardan bahsediyordu. Nerede kaldı istikrar? AKP artık halkına, ‘Ben ne verirsem onunla yaşarsın’ diyerek yoksullaştırmaya ve sadaka toplumu yaratmaya çalışmaktadır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2008 Pazartesi, 00:00

Türkiye gündemini son günlerde meşgul eden TEKEL’in İngilizlere satışı CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un da tepkisine neden oldu. Ertemur, “Elimizde neredeyse hiçbir milli değerimiz kalmadı. Telekom’dan sonra bu kez Tekel satıldı. Yarın kim bilir başka neyi satacaklar? Vatandaşlarımız sandığa gitmeden bir kez daha düşünsünler. Ülke ekonomisine ciddi oranda kaynak sağlayan böyle bir kuruluşu satmalarını hayretle karşıladık. Tekel, ülkemizin en önemli kuruluşlarımızın başında geliyordu. İçki kontrolümüz ABD’nin, sigaramız ise İngilizlerin eline geçti” dedi.

Nerede kaldı bu istikrar?

Ekmeğe ve doğalgaza yapılan zamların ardından asgari ücrete yapılan yüzde 5’lik zammı eleştiren Ertemur, “Gıdaya yüzde 25, ekmeğe ve doğalgaza yüzde 15 zam yapılırken asgari ücrete yüzde 5 oranında komik bir zam yapıldı. Bu halkla dalga geçer gibi 24 saat geçmeden elektriğe yüzde 21 oranında zam yapıldı. Ülkemizde açlık sınırının altında olan 1 milyon insanımız varken, hangi kriterlere doğrultusunda yüzde 5 oranında zam veriliyor. Halkımız, AKP’yi sandıkta yüzde 47 oranındaki oy ile iktidar yapıp ödüllendirirken, AKP adeta halkımızı cezalandırmaktadır. Bir takım çevreler tek partili sistemin yarattığı istikrardan bahsediyordu. Nerede kaldı bu istikrar? Hangi istikrardan bahsediyorlar artık. AKP artık halkına, ‘Ben ne verirsem onunla yaşarsın’ diyerek yoksullaştırmaya ve sadaka toplumu yaratmaya çalışmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı