REKLAMI GEÇ

Sancar: “Asli görevinin başına geç”

Sancar: “Asli görevinin başına geç”

CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü Sancar, Genç Denizli Projesi ile okullara giren Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’ye çağrı yaptı. Sancar, “Sayın Zeybekci, okul okul gezip belediyenin parasıyla siyasi şov yapacağına, öncelikli görevi olan Denizli Belediye Meclisi’ne başkanlık yapmalıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2010 Salı, 17:50

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, Genç Denizli Projesi çerçevesinde, okullarda konuşmalar yapmasına tepki geldi. CHP Belediye Meclis Grubu adına bir açıklama yapan CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü Teoman Sancar, Zeybekci’yi siyasi şov yapmakla suçladı. Zeybekci’nin, Denizli Belediye Meclisi çalışmalarını aksattığını iddia eden Sancar, “Sayın Zeybekci’nin Belediye Meclisi’ne son katılımından birisi, kendisinin yükselttiği su abone paralarının mahkeme kararıyla durdurulduğu tarihte olmuş ve vatandaşlarımıza basının huzurunda sanki indirimi kendisi yapmış havası vermek için sadece o gün gelmiş, bir de bütçe dışında bir daha meclisimizde yüzünü gören olmamıştır. Başkan bile olsa meclise mazeretli katılamamanın da etik bir gerekçesi olmalıdır” dedi. Zeybekci’nin, okullarda yaptığı konuşmalardan birinde, öğrencilerin diploma paralarını ödeme sözü verdiğini de ileri süren Sancar, “Yaklaşan seçimler öncesi ‘Şu parası belediyeden, bu parası belediyeden’ diyerek, o küçücük çocuklarımızın beyinlerini yıkamak ve velilerine hoş görünmek adına belediyemizin, yani hepimizin parasıyla hiç kimsenin şov yapma hakkı yoktur. Buna resmen, ‘Belediye gücüyle haksız rekabet etmek’ denir. Geçmişteki belediyeleri ve başkanlarını da ’60 yıllık borulardan su içtik’ diye çalışmamakla itham etmek ahde vefasızlıktır” diye konuştu. Sancar, “Hele son zamanlarda vatandaşa çektirilen alt yapı ıstırabı had safhadayken, 100 yılın projesi diye başlayıp, 100 yılın çilesine dönüşen bu plansız ve programsız kazılarla köstebek yuvasına dönüşen ilimizdeki alt yapı çalışmasının da derhal başına geçerek vatandaşın feryadına kulak vermeli ve kontrolü bir an önce ele almalıdır” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Denizli Belediyesi’ne bağlı bir kurum olmadığını söyleyen Sancar, “Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, belediyeye bağlı bir kurum olmadığını da herkesin bilmesi gereklidir. Eğer gerçekten diploma parası verilecekse, eğitime destek dendiğinde en öncü savunucunun da Cumhuriyet Halk Partisi olacağını kimse unutmamalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı