REKLAMI GEÇ

Sancar: Tecavüz yasasına karşı mücadelemiz sürecek

Sancar: Tecavüz yasasına karşı mücadelemiz sürecek

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, AK Parti tarafından verilen ve kamuoyunda “kadınların tecavüzcüsüyle evlendirilmesi”ne yönelik önergenin geri çekilmesini değerlendirdi. Sancar, “Önergenin komisyona çekilmesi yüreklerimizi bir nebze rahatlattı, ancak mücadelemi tamamen ortadan kalkıncaya kadar sürecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2016 Salı, 17:07

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, ülke genelinde geniş bir kitlenin tepkisini çeken önergeyi ve geri çekilmesini değerlendirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 80 yıl önce seçme ve seçilme hakkı vererek kadının Türk toplumundaki yerini ve değerini “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek ortaya koyduğunu ifade eden Sancar, “Fakat ne üzücüdür ki, Ulu Önderimizin bir asır önce kadınımıza verdiği ulvi değeri, 2016 yılında bazı bağnaz, irticai, örümcek kafalı, karanlık zihniyetler yeniden geri alarak kadınımızın toplumdaki değerini, itibarını ve özgür yaşam hakkını elinden almaya çalışmaktadırlar” dedi.

Bunun en bariz göstergesinin AKP’nin mecliste kadınlara yönelik “Tecavüzcüsüyle evlendirilmeye mecbur edilme” önergesi olduğunu ifade eden Sancar, “Bu önerge, kadınlarımıza yapılabilecek en büyük hakarettir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kadın çağdaşlığın, modernliğin, huzurun ve düzenin temsilidir, adıdır. Ne ayrım gözetilir ne de farklı bir bakış. AKP İl Başkanı bu üzüntü verici önergeden dolayı kadınlarımızdan özür dilemeli ve kendisi de bu yanlıştan dönülmesi adına mücadele vermelidir. Ne çare ki, bu utanç önergesinden bu yana daha ağzından tek kelime duymuş değiliz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlara layık görülen bu yasayı başından itibaren esefle ve nefretle kınadıklarını anlatan Sancar, “Protestomuzu yaptık ve her ortamda bu haksızlığın, hukuksuzluğun geri alınarak iptal edilmesini haykırdık. Adını anmaktan bile rahatsız olduğumuz önergenin komisyona geri çekilmiş olması yüreklerimizi bir nebze rahatlatmış olsa da, tamamen ortadan kaldırılarak tümüyle iptal edilinceye kadar mücadelemiz sürecek. Onurlu Türk kadınının gönlümüzdeki ve yüreğimizdeki yüksek değeri ebediyen devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı