REKLAMI GEÇ

Sancar’dan Gaziantep sofrası eleştirilerine yanıt

Sancar’dan Gaziantep sofrası eleştirilerine yanıt

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Gaziantep’te davetli olduğu bir yemeğin ardından AK Partili Savcı Sayan ve Şamil Tayyar tarafından eleştirilmesi ve haberlere konu edilmesine sert tepki gösterdi. Sancar, “İddialar tamamen asılsız ve yalandır” dedi. Sancar, konuyu yargıya taşımayacağını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2016 Cuma, 13:29

CHP İl Başkanı Teoman Sancar’ın Gaziantep’te yemekte çekilen fotoğraflarının Ak Partili Şamil Tayyar ve Savcı Sayan’ın iddialarıyla haberleştirilmesi gündemdeki yerini koruyor.

Parti merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Teoman Sancar iddialara yanıt verdi, AK Partili Savcı Sayan ve Şamil Tayyar’ı sert ifadelerle eleştirdi.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISINA GİTTİK
24 Eylül Cumartesi günü Kahramanmaraş’ta yapılacak İl Başkanları Toplantısı’na katılmak için 23 Eylül Cuma günü saat 15.10’da İzmir’den Gaziantep’e hareket ettiklerini belirten Sancar, “Orada bizi Kahramanmaraş İl Örgütümüz karşılayarak Kahramanmaraş’a götürdüler. 24 Eylül Cumartesi günü Genel Başkanımızın katılımı ile saat 10.30 da başlayan İl Başkanları toplantısı saat 18.30 da sona erdi, Genel Başkanımız gece 21.30 uçağı ile ayrıldılar. Bizler İzmir’e 25 Eylül Pazar günü saat 23.10 uçağı ile döneceğimiz için pazar günü Gaziantep’e geldik, Gaziantep İl Başkanımız Hayri Sucu yöneticileri ile karşıladı” dedi.

25 Eylül Pazar akşamı kendilerini Gaziantep’te misafir eden Antepli dostlarıyla yedikleri yemek nedeniyle haksızca ve acımasızca eleştirildiklerini dile getiren Sancar, iddiaların gerçekle hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

teoman-sancar-antep-iddiasi-yanit-1

SAYAN VE TAYYAR’A KINAMA
Sancar, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağızlarının suyu akarak saldıran öncelikle Savcı Sayan ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ı esefle kınıyorum. Aslında ancak bu kadar yalan ve iftira dolu söylemleriyle taraf olabilen, haksızca eleştirebilen bu kişiler, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, Gaziantep’in sıcak yürekli misafirperver insanına ve sevgiyle kucaklayan karşılama kültürüne saygısızlık yapmışlardır. Olayın aslını anlamadan, taraflarına sormadan ve nerede misafir olduğumuzu bilmeden siz hangi hakla bizleri itham ediyorsunuz? Sizin yaptığınız özel hayata müdahaledir, yalandır, iftiradır. Dinimizde de yer aldığı gibi iftira ve gıybet haramdır. Uydurduğunuz Fırat Kalkanı İnceleme Heyeti olduğumuz yalanını ispatlamakla mükellefsiniz. Ayrıca Şehitlerimizin geldiği gün Pazartesi günü yani 26 Eylül’dür, Bizler Denizliye döndükten bir gün sonradır. Bu kadar yalan bu kadar iftirayla nasıl televizyonlarda program yapabiliyorsunuz anlamak mümkün değil. İnsan bir de bizlere sorar işin doğrusunu yanlışını, Hadi Savcı Sayan’ın bizlere soru sormaya yüzü yok, bari sen sor Şamil Tayyar. Asıl sorulması gereken, şehitlerin geldiği gün müzikli köprü açılışı yapmaktır, havai fişek patlatmaktır” dedi.

MASADA KİMLER VARDI? KİMLER YOKTU?
AK Partili Tayyar ve Sayan’a seslenen Teoman Sancar, “O masada rakı içen de vardı, ayran içen de vardı, su için de. Ama koluna 700.000 liralık avanta saat takan, evlerinde kutu kutu dolar çıkan, teröristleri kırımızı halıyla kapıda karşılayanlar yoktu çok şükür. Sen insanların evinde yediği içtiğini takip edeceğine, FETÖ terör örgütüne üye olup içinizde gezenleri takip et” dedi.

YARGIYA GİTMEYECEK
Konuyu yargıya taşıyıp taşımayacağı sorularını da yanıtlayan Sancar, konunun kendisi için önemli olmadığını ve yargıya götürmeyeceğini söyledi. Sancar, “Tayyar ve Sayan Antep halkından özür dilemelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı