REKLAMI GEÇ

SAVCI ERTEMÜR İÇİN KADER GÜNÜ!

SAVCI ERTEMÜR İÇİN KADER GÜNÜ!

CHP Genel Merkezi’nde çekilen kılıçlar, Denizli’ye zarar verir mi? Siyasi çevreler, parti içi politikalarında açık bir şekilde Önder Sav yanlısı bir tavır sergilediği iddia edilen Ertemür’ün bu tercihinin, CHP Parti Meclisi toplantısını, Denizli CHP açısından da bir kader anına çevirdiğini savlıyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2010 Salı, 17:19

SAV VE KILIÇDAROĞLU YOL AYRIMINDA
Dünden bu yana medyaya sızan bilgiler doğrultusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav’ın uygulanmayan parti tüzüğü nedeniyle yol ayrımı noktasına geldiği ileri sürülüyor. Bu nedenle dikkatler, Kılıçdaroğlu’nun tüzük ile ilgili sorunun çözümü için işaret ettiği ve yarın (Çarşamba) yapılacak olan CHP Parti Meclisi toplantısına çevrildi. Açık açık söylemese de Önder Sav’ın yerine yeni bir genel sekreter ve uygulanmayan tüzükte belirtilen yeni genel başkan yardımcılarının Parti Meclisi’nce seçileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ardından Sav’ın da PM toplantısı öncesinde harekete geçtiği, seçim yerine olağanüstü tüzük kurultayına gidilip sorunsuz bir tüzükle yola devam edilmesi konusunda girişimlerde bulunduğu söyleniyor. Ve başkent kulislerinde iki ismin yollarının ayrılmak üzere olduğu, bu durumun PM’nin alacağı kararla daha net bir şekilde ortaya çıkacağı konuşuluyor.

ERTEMÜR=DENİZLİ İÇİN KADER GÜNÜ
Parti genel merkezinde yaşananlar CHP Denizli Örgütü açısından da önem taşıyor. Çünkü Denizli’nin tek milletvekili Ali Rıza Ertemür’ün, vekil seçildiği 2007’den bu yana Genel Sekreter Önder Sav’ın yanında bir tavır sergilediği öne sürülüyor. Aynı zamanda PM Üyesi de olan Ali Rıza Ertemür’ün Sav listesinden PM’ye girdiği, aralarında sıcak bir diyalog olduğu ve bu nedenle Sav’cı kanatta yer aldığı iddia ediliyor. İşte Ertemür’e yönelik bu yakıştırmadaki doğruluk payı olasılığı ortaya Denizli açısından da risk taşıyan bir PM toplantısının yapılacağını çıkarıyor.

CHP Genel Merkezi’nde yapılacak Parti Meclisi toplantısından tüzük ile ilgili çıkacak karar, yine tüm bu iddialar göz önüne alındığında bir anlamda da Kılıçdaroğlu ile Sav’ın parti içindeki yakın siyasi geleceğini de doğrudan etkileyeceğe benziyor. Sav’ın görüşünün PM’de ağırlık kazanması, doğal olarak Sav yanlısı vekillerin elini güçlendirecek, tam aksi bir sonuç gerçekleşirse Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin ekibinin Savcı vekillere yönelik 2011 genel seçimlerinde nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu

NE İÇİN EL KALDIRACAK?
Merak edilen bir başka konu ise, Parti Meclisi üyesi Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür’ün toplantıda tüzük ile ilgili hangi yönde oy kullanacağı? Şu ana kadar Önder Sav’a yakınlığı ile dikkat çeken Ertemür’ün PM toplantısındaki tavrı, Denizli örgütü için de önem taşıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı