REKLAMI GEÇ

Sındır: O bölgede PKK’nın olduğunu biliyoruz

Sındır: O bölgede PKK’nın olduğunu biliyoruz

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’e giden konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı. Sındır, “PKK unsurlarının o bölgede var olduğu söyleniyor. PKK varlığından haberdarız. Ancak bu saldırıyı yapan onlar mıdır, yoksa başka amaçlarla Türkiye’de kaotik ortam yaratmak isteyen başka bir terör örgütü müdür bilmiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2016 Perşembe, 17:33

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Milletvekili Melike Basmacı ve İl Başkanı Teoman Sancar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Artvin’e giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırı hakkında konuşan Sındır, “CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareketi sırasında ateş açılmış. Çok şükür genel başkanımız iyi durumda” açıklamasını yaptı.

Konvoyun dağlık ve güvenilir bir yere çekildiğini belirten Okyay, “ Konvoyumuzda bir sorun olmasada öndeki askeri araçta çatışma çıktığını duyduk. Askerlerimizden yaralananların olduğunu duyduk. Diliyorum inşallah şehit yoktur. Konvoyun ambulansları yaralanan askerlere ilk müdahaleyi yapıyor. Genel başkanımız çatışma ortamından uzaklaştırılarak güvenli bir bölgeden alınacak. Programını devam etmek istediği konusunda bilgi aldık. İptal edilmeyecek. Güvenlik sebebi ile belki iptal edilmesi istenebilir” dedi.

TERÖRİSTLER BESLEDİKLERİ UMUTLARINA KARŞILIK BULAMIYOR
Yapılan saldırının ardından vatan evlatlarına bir şey olursa Genel Başkana bir şey olmamasının sevincini yaşayamayacaklarını belirten Okyay, “ Kesin bilgiler gelmedikçe bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Ancak Suriye’ye dün itibari ile giren birliklerimizin varlığından haberdarız. Ülkemizde PKK eksik olmuyor. Terörist Türkiye’nin dört bir yanında, özellikle Doğu ve Güneydoğu da. Maalesef Türkiye’de son yıllarda umutları bir şekilde beslenen IŞİD, YPG ve PKK Suriye bölgesinden çok ülkemizde, FETÖ terörist unsurlar beslenen umutlarına karşılık göremeyince böyle bir saldırı ve tutum içerisinde” diye konuştu.

PKK unsurlarının çatışma bölgesinde bulunduğunu belirten Okyay, “ PKK’nın varlığından haberdarız. Ancak bu saldırıyı yapan onlar mıdır, yoksa başka amaçlarla Türkiye’de kaotik bir ortama sürüklemek isteyen örgü müdür bilinmiyor. Terör kimden, nereden, hangi unsurdan gelirse gelsin korku, kaos, endişe yaratmak yani huzur ortamını kaldırmak temel amacıdır. O yüzden kimden nereden geldiği hiç önemi yok. Bir saldırı var. Askerimize saldırı var. Genel Başkanımızın geçişi öncesi yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı