REKLAMI GEÇ

Sındır Denizli’den Erdoğan’a yüklendi

Sındır Denizli’den Erdoğan’a yüklendi

Partililer bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye gündemini değerlendirdi. Başkanlık sisteminin kabul edilemeyeceğini söyleyen Sındır, Türkiye’nin otokrasi bir rejime doğru sürüklendiğini dikkat çekerek, “Hatta, bakıyorsunuz damatlar kızlar evlatlar devreye girdiğini görünce buna monarşi de diyebiliriz. Damadın, cumhurbaşkanı olduğunu görürseniz şaşırmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2016 Cuma, 14:44

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, bir süre önce başlattığı il gezileri kapsamında Denizli’ye geldi. Sındır, Parti Binası’nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ve İl Başkanı Teoman Sancar da katıldı.

denizli-chp-genel-sekreteri-sindir-turkiye-monarsi-rejimine-dogru-surukleniyor-1

DEMOKRASİ BİR SÜS BİR ÖRTÜ OLARAK KULLANILIYOR
Türkiye’nin en temel sorunun demokrasi olduğunu belirten Genel Sekreter Sındır, ”Bizim arzu ettiğimiz birinci sınıf, özgürlükçü, barışçıl bir demokrasi ortadan kaldırıldı. Demokrasi günümüzde bir süs, bir örtü olarak kullanılıyor. Demokrasiyle ilgisi olmayan, adına her ne derseniz deyin ister partili cumhurbaşkanı, ister başkanlık sistemi deyin, bunun adı otokrasidir. Türkiye hızla otokrasi rejimine doğru ilerliyor” dedi.

denizli-chp-genel-sekreteri-sindir-turkiye-monarsi-rejimine-dogru-surukleniyor-3

DAMATLAR CUMHURBAŞKANI OLURSA ŞAŞIRMAYIN
Türkiye’nin monarşi denilen ve saltanatın babadan oğula geçtiği bir rejime doğru sürüklendiğini ileri süren Sındır, “Damatlar kızlar evlatların devreye girdiğini görünce monarşiye doğru ilerlediğimiz anlaşılıyor. Yarın damadın cumhurbaşkanı olduğunu görürseniz şaşırmayın” diye konuştu.

Mevcut Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Sındır, CHP olarak daha güçlü bir parlamenter sistem, daha demokratik, daha güçlü ve daha özgürlükçü bir Türkiye için mücadele edeceklerini söyledi.

KİMSEYİ UYUTMAYIN!
Türkiye’nin ekonomik ve özellikle tarım ile ilgili sorunlarını da değinen CHP Genel Sekreteri Sındır, Türkiye’de tarımının öksüz bırakıldığını söyledi. Devletin çiftçisine verdiği 13 milyon lira desteğin, 9.5 milyon lirasını vergi olarak geri aldığını ifade eden Sındır, “Çiftçiyi destekliyoruz diye hiç kimse kimseyi kandırmasın, kimseyi uyutmasın. Böyle destek mi olur? Almanya, Avrupa, Amerika’daki çiftçiler bu vergileri ödüyor mu? Ödemiyor. Sonra da diyoruz ki, dünya ile rekabet edeceğiz. Çiftçi bu şartlarda nasıl rekabet etsin” diyerek tarımın öksüz bırakıldığını ileri sürdü.

denizli-chp-genel-sekreteri-sindir-turkiye-monarsi-rejimine-dogru-surukleniyor-2

SORUMLU CHP Mİ? YOKSA BAKKAL MEHMET Mİ?
Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinin ardından verilen şehit sayısının Kıbrıs Barış Harekatı’ndaki şehit sayısını geçtiğine dikkat çeken Sındır, “Asıl sorun bunun içselleştirilmiş olması. Artık şehitlerimiz 3. sayfa haberleri olarak veriliyor. Korkutucu olan bu” dedi.

Terör olaylarının tek sorumlusu olarak AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösteren, “Barış süreci adı altında PKK terör örgütü ile görüşen CHP mi? yoksa bakkal Mehmet mi?” diye soran Sındır, “Terör olaylarının artmasının ve her gün bir şehit haberinin sorumlusu AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı’dır. Çözüm bulması gerekenler de olan da onlardır” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Denizli programını sürdüren Sındır, Denizli Sanayi Odası, Muharip Gaziler Derneği ile Harp Malul, Şehit, Gazi, Dul Ve Yetimler Derneği’ni ziyaret etti. Sındır, Buldan’da verilecek iftara katıldıktan sonra Denizli’den ayrılacak.

Yorumlar

kamil   -  Bağlantı 18 Haziran 2016, 11:17

Bakanlarda seçimle görev gelsin…
Halk başbakanı nasıl seçiyorsa, oy isteyen parti genel başkanı iktidar olursa kuracağı kabinesini peşinen açıklasın. Kime hangi bakanlık verilecek bilelim. Ona göre hükümet seçelim değil mi ya..?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı