REKLAMI GEÇ

“Su, 8 tona kadar ücretsiz olacak”

“Su, 8 tona kadar ücretsiz olacak”

Yerel bir televizyon kanalındaki programa katılan CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, programda projelerini anlattı. Ataman, BM’nin, bir ailenin aylık ortalama su ihtiyacını 8 ton olarak belirlediğini belirterek, “Bu yüzden de 8 tona kadar su kullanımı ücretsiz olacak. Ayrıca, su abonesi ücretinin de düşürülmesi gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2009 Salı, 01:00

Yerel bir televizyon kanalındaki bir programa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, projelerini Denizli halkıyla paylaştı. Programda, Ataman’ın, işsizliği azaltmak, su ücreti ve doğal gaz kullanımı konusundaki projeleri öne çıktı.

‘İşsizliği azaltmak konusunda

belediyelere önemli görevler düşüyor’

Denizli’de, işsizliğin çok üst düzeyde olduğunu belirten Ataman, “Belediye başkanı olacak kişinin bunun için çalışmalar yapması gerekiyor. Seçildiğim takdirde önümüzdeki dönemde benim en büyük hedefim, işsizlik karşısında Denizli halkına yeni bir ufuk çizmek olacaktır. İstihdam yaratacak projelere öncelik tanıyacağız. Belediyenin asli görevlerinden biri, istihdam yaratacak olan projelere her türlü yardımı sağlamaktır. Belediye, sahip olduğu hazine arazilerini yatırımcılara kullandırabilir, emlak vergisi almayabilir” dedi.

‘8 ton su ücretsiz olacak!’

Fakir halkın belini büken, belediyenin aşırı zam yaptığı su ücretleri konusunda da bir şeyler yapılması gerektiğini ifade eden Ataman, “Benim bir prensibim vardır. Su, insan hayatının en önemli ihtiyaçlarından biridir. Bir insanı susuz bırakmak, onu katletmekle eşdeğerdir. Birleşmiş Milletler’in bir aile için öngördüğü aylık ortalama su ihtiyacı, en az 8 tondur. Bu yüzden de 8 tona kadar su kullanımı ücretsiz olacak. Su abonesi ücreti bir buçuk milyara kadar çıktı. Bu çok yüksek bir rakam. Bu rakamın makul düzeye indirilmesi gerekiyor. Ayrıca, daha önce atık su bedeli adı altında, vatandaşlardan kanunsuz olarak alınan parayı geri ödettirmiştik. Şimdi de su abone bedeli olarak yüksek miktarda alınan paranın geri ödenmesini sağlayacağım” dedi.

Ataman’dan doğal gaza çözüm

Doğalgaz fiyatlarının da insanların belini büktüğünü ve halkın yeniden kömüre yöneldiğini hatırlatan Ataman, “Bu da hava kirliliğini ciddi oranda yükseltiyor. Hava kirliliği, Denizli’nin önünde ciddi bir sorun olarak yükseliyor. O yüzden de bu konuyla ilgili adımların bir an önce atılması gerektiği kanaatindeyim. Doğal gaz kullanan ya da kömür kullanıp da bacasına filtre taktıran vatandaşlar belediye tarafından desteklenmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı