REKLAMI GEÇ

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTEDİ

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTEDİ

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması ve bu sorunlara çözüm önerilerinin bulunması amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, taşeron işçilere kadro istedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2011 Cuma, 17:48

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür ve arkadaşları, TBMM Başkanlığına, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması ve bu sorunlara çözüm önerilerinin bulunması amacıyla önerge verdi.

“TAŞERON İŞÇİLER MAĞDUR”
Önergenin gerekçesinde, sağlık, eğitim, belediye hizmetleri gibi pek çok alanda yaygınlaşan taşeronlaşmanın kamu hizmetlerinin sunumunda ciddi sorunlara neden olduğu, bu şekilde istihdam edilen personelin, düşük maaş ve yetersiz özlük hakları nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çekildi.

“TAŞERON İŞÇİ UYGULAMASINDA TEK MEMNUN TARAF İŞVEREN”
Önergede, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması ve bu sorunlara çözüm önerilerinin bulunması amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulması istenilerek, “Taşeron işçi uygulamasından tek memnun taraf, ihale ile işi alan işverenlerdir” denildi.

“KADRO VERİLSİN”
Önergede, taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:
“Şu an taşeron işçilerin tamamı bir iş yapmaktadır. Hepsinin bir kadrosu olabilir. Başka bir ifadeyle devlet kadro anlamında ek bir yükle karşılaşmayacaktır. Ayrıca; bu işçilerin emeklerinin karşılığında maaş olarak bir ödeme yapılmaktadır. Ama bir farkla aracıya ödeme yapılmakta ve yandaş arada komisyon kazanmaktadır. Bu durumda, devlet zaten bir ödeme yapmaktadır. Bu ödeme aracıya değil, bizzat işçiye yaptığında hiçbir sorun kalmayacaktır. Yani, devlet aracıya yaptığı ödemeyi doğrudan işçiye yaptığı takdirde bu konuda da sorun kalmayacaktır. Taşeron işçilerin devlet kadrolarında istihdam edilmesi, insanca çalışma ve yaşama hakları açısından bir düzenleme demektir.”

Yorumlar

süleyman günes   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 21:46

saglık sekteründe soforluk yapmaktayım ortalama 2yıl oldu calısmaya baslayalı kımse taseron ıscıye destek cıkmıyo aylık 12gun fazla msai yapıyoruz mesai parasıyok asgari gecım tutarını bıle vermıyolar bu parayı devlet bana ödesındıye sırketten almıyo ama sırket cebıne koyyo hakkımızı aramaya kalkarsak işten cıkarılma korkusu varkonusturmuyolarbıle inşallah çabalarınız boşa gitmez size guvenıyoruz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı