REKLAMI GEÇ

“Türban ülkeyi çıkmaza sokacak”

“Türban ülkeyi çıkmaza sokacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, AKP Hükümeti’nin ülkenin ekonomik sorunlarını örtbas etmek için türban kaosu yaratmaya çalıştığını öne sürdü.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2008 Salı, 01:00

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, meclisten geçen Anayasa değişikliğini, partide düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Bartal, düzenlediği toplantıda AKP’nin türbanı meclisten geçirse bile Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini ileri sürdü.

Bartal, Türkiye’nin türbanla yatıp kalktığı şu günlerde şöyle konuştu, “Bilindiği gibi ülkemiz gündemini son günlerde en fazla meşgul eden konu özgürlükler adı altında dile getirilen üniversitelerde türbanın serbest hale getirilmesidir. Hükümet ve yandaşı olan muhalefet partisi, ısrarla ülkenin öncelikli sorunu olmayan türbanı, yeni meclisten geçirmelerinin altındaki gerçek tamamen siyasi rant kapma yarışıdır. Ne yazık ki bu yarış ülkemizi çok ciddi bir kaosa doğru sürüklemektedir” dedi.

Bartal, “Diyanet İşleri gibi ülkenin dini konularda karar merci olan kurum, türban ya da başörtüsü için zorunluluk değildir açıklaması yaparken inatla meclisten geçirilen türban serbestliğinin altında yatan gerçek siyasi rant kapma değildir de nedir. Peki bu türban sadece bir başörtüsü müdür, başımızda bulunan bir tutam saçı örtmek midir? Türban, tamamen karanlık bir zihniyetin sembolü halene gelmiş, bu zihniyetin ülkemizi çekmeye çalıştığı karanlığın sadece bir basamağı olmuştur. Peki türban ülke gündemine girerek sadece saçımızı mı örtmüştür? Elbette hayır şu anda ülkemizde olan ekonomik kaosu da örtmüştür. Ülkedeki gün gün büyüyen işsizlik sorununu örtmüştür. Asgari ücretle geçineceğim diye canı çıkan emekçilerin içler acısı durumunu örtmüştür” dedi.

Ülkenin gerçek sorunlarını unutturarak sanal gündemler yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Bartal, “İlerleyen zamanlarda türbanlı-türbansız, laik-antilaik çatışmaları başlayacak kutuplaşacaktır. Daha ilerleyen zamanda ise bu kutuplaşmanın nerelere varabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Yüz binlerce insanın yollara dökülüp bu yasanın meclisten geçmesini istemeyen vatandaşlarımızın bu eylemlerini hiçe sayan AKP Hükümeti ve her ortamda AKP’nin sıkıştığı yerde payandası olan MHP, bu yasayı ülkenin düşeceği bu durumu bile bile meclisten geçirmişlerdir. Ancak biz yargıya her zaman güveniyoruz. Bu yasa Cumhurbaşkanı’ndan geçse bile Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir. Bu tasarıyı meclise taşıyan siyasi partiler de bunun Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini biliyorlar çünkü Anayasamızda değiştirilemez hatta teklif bile edilemez denen maddelerden olan laiklik ilkesinin içini boşaltan bu yasa elbette yargıdan döner. Kaldı ki yargıdan dönmesi de onlar için önemli değil, onların derdi ülke değil yarın yapılacak olan seçimlerde yapacakları ajitasyon edebiyatıdır. Yarın ‘Biz meclisten geçirdik üzerimize düşeni yaptık. Muhalefet yargıya götürüp engelletti’ diye meydan meydan gezeceklerdir. Bunları da yaşayıp göreceğiz hep birlikte. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, ülkenin çatışma ortamına gireceğini bile bile sadece oy kaygısıyla ülkeyi gererek siyaset yapanların karşısında olacağız ve bu anlayışa bir dur diyeceğimizi bu uğurda canımız pahasına mücadele edeceğimizi bir kere daha kamuoyuna anlatacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı