REKLAMI GEÇ

Vakıflarda muhalefet de olsun

Vakıflarda muhalefet de olsun

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfların’ın mütevelli heyetlerinde, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin de birer kişi ile temsil edilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2009 Cuma, 17:07

3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin gerekçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun muhtaç durumda bulunan, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlara yardım etmek ve sosyal yardımlaşmayı teşvik etmek amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

AKP hükümetleri döneminde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu çerçevesinde dar gelirli vatandaşlara yapılan yardımların gerçek hak sahiplerine ulaşmadığı yönünde iddiaların olduğu belirtilen gerekçede, “29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesinde yaşanan olaylar ise fon kaynaklarının adeta bir siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığını göstermektedir. Ortaya çıkan tüm bu olumsuzluklar, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının mütevelli heyetlerinin oluşumu ve tarafsızlığı noktasında yeni tartışmaları gündeme getirmektedir. Kamu kaynaklarından sağlanan bu yardımların, iktidar partisi tarafından politika malzemesi olarak kullanılması, kamu görevlilerinin tarafsızlıklarını zedeleyecek biçimde bu yardımların dağıtımında görev almaları, söz konusu vakıfların mütevelli heyetinin oluşturulmasında değişiklik yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Yapılan düzenlemeyle, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının mütevelli heyetlerine TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerimizden birer temsilci verilmesi önerilmekte, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının mütevelli heyetlerinin tarafsızlığı konusunda yaşanan tartışmalar bir ölçüde de olsa ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır” denildi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı