REKLAMI GEÇ

Varlıker CHP Merkezefendi İlçe Başkanı adayı

Varlıker CHP Merkezefendi İlçe Başkanı adayı

Denizhihaber.com’un ekonomi yazılarıyla dikkat çeken yazarı genç işadamı Tolga Varlıker, Merkezefendi’de CHP’nin sürpriz adayı oldu. Birleştirici güç olarak gelen teklifi kabul eden genç işadamı, “Elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2017 Salı, 15:27

CHP’de kongre süreci başladı. İşlemeye başlayan süreçte delegeler belirlendi, sırada ilçe ve il kongreleri ile de partiyi 2019’a taşıyacak kadrolar netleşecek.

CHP’DE SEÇİM TAKVİMİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 25 Kasım’daki Pamukkale ilçe kongresinin ardından 26 Kasım’da Buldan ve Babadağ, 28 Kasım’da Beyağaç, 2 Aralık’ta Kale ve Tavas, 3 Aralık’ta Acıpayam, 4 Aralık’ta Çal, 5 Aralık’ta Bozkurt ve Baklan, 6 Aralık’ta Çardak ve honaz, 7 Aralık’ta Bekilli, 8 Aralık’ta Çameli ve Serinhisar, 9 Aralık’ta Sarayköy, 10 Aralık’ta Merkezefendi, 11 Aralık’ta Güney, 12 Aralık’ta ise Çivril kongreleri gerçekleştirilecek. 30 Aralık’ta yapılacak il kongresinde ise 600 delege sandık başına giderek, yeni il yönetimini belirleyecek.

VARLIKER MERKEZEFENDİ İÇİN ADAY
Seçim sürecinde geri sayımın hızlandığı CHP’de adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Bu isimlerden biri de Merkezefendi İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan işadamı Tolga Varlıker. CHP’nin gülen yüzü olmak için yola çıkan genç işadamı Tolga Varlıker, aynı zamanda başarılı bir ekonomist. Denizlihaber.com’da yazdığı köşe yazılarıyla bilgilerini paylaşan, yaptığı önemli tespitler ile taraflı-tarafsız tüm kesimlerin takdirini toplayan Varlıker, bilgi ve deneyimlerini ülke için kullanmak üzere CHP Merkezefendi İlçe Başkan adayı olarak ön plana çıktı.

“BÜYÜKLERİN TECRÜBESİNİ GENÇLERİN ENERJİSİYLE BİRLEŞTİRECEĞİZ”
Adaylığını yaptığı açıklamayla duyuran işadamı Tolga Varlıker, büyüklerin siyasi tecrübe ve kararlılığı ile gençliğin enerjisini birleştirmek için yola çıktığın söyledi.

Varlıker, “2019’a giden yolda 1919 koşullarını yaşarken, büyüklerim tam bir Kuvayi Milliye ruhuyla yola çıktılar. Halkımız ve partililerimizle buluştular. Ülkemize huzur, halkımıza mutluluk getirmenin yolunun, partimizin daha başarılı olmasına bağlı olduğunu gördüler ve ellerini taşın altına koymakla yetinmeyip bütün varlıklarını ortaya koydular” dedi.

“PARTİLİLERİMİN TALEBİNİ EMİR KABUL ETTİM”
Neden aday olduğu ile ilgili değerlendirmeler yapan Varlıker, “Partililerim; büyüklerimizin siyasi tecrübe ve kararlılığına, benim gibi gençliğin yeni yüz ve enerjisinin dahil edilmesini, hatta en öne çıkmasını istedi. İşte ben; genç bir Cumhuriyet Halk Partili iş adamı olarak Atatürk’ümüze, ülkemize, halkımıza ve partimize olan borcumu ödemek için yola çıktım. Çok değerli partililerimin talebini emir kabul ederek en öne fırladım” dedi.

Amacının parti içindeki birleşmeyi ve bütünleşmeyi sağlayarak, şehre ve ülkeye daha iyi hizmet etmek olduğunu anlatan Varlıker, “Bunun için; 2019’a giden yolu başarı taşlarıyla döşeyerek Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyelerini kazanmaktır. Çünkü genel iktidara giden yolun yerel iktidarlardan geçtiğini biliyoruz. Bunu, hep beraber el ele vererek başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Ve sonuç olarak diyoruz ki; Merkezefendi’de yerelden genele, sevgi ve bilgiyle el ele. 1919 ruhuyla, 2019 için birleşiyoruz” diye konuştu.

TOLGA VARLIKER KİMDİR?
Denizli’nin yerlilerinden olan Varlıker ailesinin üç çocuğundan biri. Doktor olan babası Haluk Varlıker’in mesleki görev yeri nedeniyle 19.06.1979 tarihinde Bursa’da doğdu. Annesi Mualla Varlıker ev hanımı ve Buldan’lı. Erkek kardeşi Kazım İnşaat’ta, kız kardeşi Elvan ise Tekstil’de mühendis. Eşi Nilgün Varlıker, üniversite mezunu ve ev hanımı. Dört buçuk yaşında Beril adında bir kızı var.

İlk ve orta öğrenimimi Hacı Halil Bektaş İlkokulu ve Özel Elit Koleji’nde tamamladıktan sonra 1997 yılında Denizli Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite yaşamı İzmir’de geçti. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

2003 yılında Varlıker Tekstil San. Tic. Ltd. Şirketinde muhasebe müdürü ve pazarlama/ihracat müdürü görevlerinde bulundu. 2006 yılında kendi şirketi Varlıker Dış Ticaret firmasını kurdu ve aynı yıl kendi şirketiyle ihracat yapan en genç iş adamı oldu. Şirketi 2017 yılında Anonim Şirket haline dönüştürdü. Tekstil ürünleri imalatı ve ihracatı yapıyor.

Tolga Varlıker, 2010 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesi. Denizli Cumhuriyet Halk Evi yönetim kurulunda görev aldı, Denizli Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı ve TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu. Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası üyesi olan Varlıker, Denizlihaber internet sitesinde ekonomi üzerine köşe yazıları yazıyor.

Varlıker, iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı