REKLAMI GEÇ

YAVAŞ

YAVAŞ

CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, tutuklu sekiz milletvekilinin mazbatalarının verilmesine karşın, özgürlüklerinin verilmediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2011 Pazartesi, 12:06

Yavaş, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran genel seçimleriyle halkın iradesinin sandığa yansıdığını, ancak bu iradenin TBMM’ye yansımasının ise önüne geçildiğini ileri sürdü.

Halkın iradesiyle hukukun her şeyin üzerinde olması gerektiğini ifade eden Yavaş, şunları söyledi:
“8 milletvekilinin mazbataları verilmesine karşın özgürlükleri verilmemiştir. seçim sürecindeki yargılanmalarında da aksi yönde bir mahkeme kararı alınmadı. Ne zaman ki halkın iradesi sandığa yansıdı, üç satırlık gerekçelerle tutuklanan arkadaşlarımız 9 sayfalık gerekçelerle özgürlüklerinden alıkonuldu. CHP olarak bizim istediğimiz bir af değildir. Bizim istediğimiz sadece Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın, kendilerini milletvekili seçen Zonguldaklı ve İzmirli seçmenleriyle buluşmasıdır. Onların beklentilerine yüce Meclis çatısı altında yanıt vermesidir”

CHP’nin adalete ve yargıya müdahale girişiminin söz konusu olmadığını da ifade eden Yavaş, “Mahkeme sürecinde tutukluluk halleri makul süreleri aşarak bir mahkumiyete dönüşmüştür. Milletvekili seçilenlerin serbest bırakılmamasıyla bu süreç bir tutsaklığa dönüşmüştür. Rehin alınan Haberal ve Balbay değil, halkın iradesidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı