REKLAMI GEÇ

Yenilenen otobüs hatları tartışma konusu oldu

Yenilenen otobüs hatları tartışma konusu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, yaptığı yazılı bir açılama ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüs hatlarını eleştirdi. Varlıker, “Bu nasıl yenileme? 3 hat iptal edilmiş, yerine bir hat konulmuş. 25 dakikalık mesafe vatandaş için 45 dakika olmuş” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2019 Çarşamba, 10:41

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hatlarının güzergahlarında yaptığı düzenlemeye Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’den eleştiri geldi. Varlıker, otobüs hatlarında yapılan değişikliklerin vatandaşın bir yerden bir yere gidiş sürelerini uzattığını söyledi. Bu konuda Merkezefendi’de yaşayanlardan çok şikayet geldiğine değinen Varlıker, “Büyükşehir Belediyesi düzenlemeyi tanıtırken ekonomik ve konforlu seyahat diye tanıttı. Ancak anlaşılan o ki, Büyükşehir kendi ekonomisini düşünmüş, vatandaşı değil” dedi.

Yapılan düzenleme ile birçok hattın iptal edildiğini ve tek hat haline dönüştürüldüğünü, bununda vatandaşların daha önce 25 dakikada gittiği yere şimdi 45 dakikada gideceği anlamına geldiğine vurgu yapan Tolga Varlıker,”Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ‘daha hızlı, konforlu ve ekonomik seyahat’ gelecek diye tanıtımını yaptığı bu değişimin aslında güzergah birleştirip, ulaşım süresini arttırmaktan başka bir şey olmadığını anlamış olduk” diye konuştu.

Yeni düzenlemeden örnekler de veren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “En az 2 hat ve en fazla 4 hat olmak üzere birleştirilen hatlar tek sefer ve tek güzergah haline getirilmiş. Örneğin önceden 3 ayrı hata sahip olan; 11 -26 – 33 nolu otobüsler 330 nolu tek bir otobüs numarası altında birleştirildi. Uygulama öncesi, yaklaşık 20-25 dakika içerisinde Selçukbey Mahallesi’nden Bayramyeri’ne gidilebiliyordu. Şimdi ise yeni düzenleme sonrası bu süre 45-50 dakikaya çıktı. Zaten mevcut eski hatlarda yoğunluk çok fazlaydı. Vatandaşlarımız tıka basa yolculuk yapıyordu. Şimdi üç hattın yükünü tek bir hat çekecek ve uzayan ulaşım süresi de cabası. Konfor deniyordu bu nasıl konfor? Gideceğin yere 25 dakikada gidebiliyorken uzayan güzergahlar ile 45 dakikada gitmek mi konfor? veya ulaşım süresi uzadı diye sabah 30 dakika daha erken evden çıkmak mı konfor? Akşam eve 40 dakika geç gelmek mi konfor?” diye sordu ve konu hakkında vatandaşların sıkıntılarının tekrar değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı