REKLAMI GEÇ

Yetkilileri göreve çağırdı

Yetkilileri göreve çağırdı

Çameli’yi ve köylerini ziyaret eden CHP İl Başkanı Ali Kavak, depremin ardından, devletin Çameli’de görevini tam olarak yerine getirmediğini iddia ederek, devleti göreve çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 10 Haziran 2008 Salı, 00:00

CHP İl Başkanı Ali Kavak ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Ekim ayında depremin yaşandığı Çameli ve köylerinde incelemelerde bulundu. Depremin ardından Çameli’ye daha önce de ziyaretler yaptıklarını belirten CHP İl Başkanı Ali Kavak, burada devletin görevini tam olarak yerine getirmediğini iddia etti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Kavak, parti binasında yaptığı basın toplantısında, depremin ardından 8 aya yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen, Çameli’de konutların yapılması devletin için bir çivi dahi çakmadığını söyledi. Depremzedelerin, kışı zor şartlar altında geçirdiklerini belirten Kavak, burada vatandaşlarla görüştüklerini ve vatandaşların deprem sırasında aynı hasarı gören evlerde farklı uygulamalar yapıldığını iddia ettiğini söyledi. Kavak, “Vatandaşlar, insanlar arasında ayrımcılık yapıldığına inanıyor. Oturulamayacak durumdaki bazı evlere ‘Oturulabilir’ bazı evlere de ‘Oturulamaz’ raporu verildiğini söylüyorlar. Vatandaşları, depremde hasar gören bu evlerde oturmaya zorlamak adil değil. Devlet, insanların ihtiyacını karşılayamıyorsa sosyal devlet olmaktan çıkmıştır” dedi.

Uzmanlarca, Çameli-Fethiye arasında kalan bölgede 6.3 ya da 7.3 büyüklüğünde deprem olacağının ifade edildiğini hatırlatan Kavak, “Bölgede bu büyüklükte bir deprem olursa taş üstünde taş kalmaz. Biran önce bu konuda gereken çalışma yapılmalı” dedi.

Kavak, depremde evleri hasar görmesine rağmen, oturulabilir raporu verilen ailelerin de birkaç aileden olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı