REKLAMI GEÇ

Yıkmak değil, yapmak için adayım

Yıkmak değil, yapmak için adayım

Denizli’de Mimarlar Odası eski Başkanı Süleyman Boz, Çetin Apa’dan sonra CHP’den Denizli Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan ikinci isim oldu.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2009 Cuma, 01:00

Parti binasına eşi FiRdevs Boz ile birlikte gelen Süleyman Boz, ‘yıkmak için değil, yapmak için’ Denizli Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu söyledi. Belediyeciliğin beşikten mezara hayatın her alanını kapsayan, ilgilendiren ulvi bir hizmet alanı olduğunu anlatan Başkan Aday Adayı Boz, “Belediyeciliğin yegane görevi imar etmektir, planlamaktır. Geleceği tasarlamak, kurgulamak ve yapmaktır. Belediyecilik bir yapabilme sanatıdır. Hem bilmek, hem yapabilmek gerekir. Bu nedenle belediyecilik ve mimarlık özdeştir. Kentimizin geçmişine baktığımızda, Denizli’nin ufkunu mimar ve mühendis başkanların açtığını, kenti kent yapanların partimiz içerisinden çıkan yapabilme sanatına vakıf belediye başkanları olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Bu kentin ana damarlarını CHP’li belediye başkanları açmıştır. Siyasetçinin görevi, sorunlar karşısında ya bir yol bulmak, ya yol açmak, yapamıyorsa da yoldan çekilmektir. Geçtiğimiz dönemde bir yol, bir bulvar dahi açamayanların hala ‘yola devam’ sloganıyla yolda durmalarını halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi.

‘İnsanların gönlünü yapacağız’

Belediye olarak yollar, köprüler, kavşaklar, parklar yaptırılabileceğini, ancak insanların gönlünü yapamayan bir belediyenin bütün çalışmalarının boş olduğunu anlatan Boz, “Başkan seçilirsem Denizlimizi imar etmenin yanında hemşerilerimizin gönüllerine girmeyi de hedefliyorum. CHP’de belediyecilik anlayışı budur, gelecekte de böyle olacak. Biz gönüller yapmaya geleceğiz. Belediyeler kamu görevi yapan ve insana hizmet eden, bunların karşılığında ticari kaygılar taşımayan kurumlardır. Belediyeler ticari işletme anlayışı ile yönetilmemelidir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla kenti yurttaşlarımız hemşehri olduklarının farkına varacaklar, belediye hizmetlerinin makullüğünü yeniden hissedecekler. Belediye herkesin evidir. Denizli’de yaşayan herkes o evin sahibidir. Belediyenin herkesin evi olduğunu, kapısının arkasına kadar açık, çalmadan rahatça girilebileceği, güler yüzlü, sevecen, insana yukardan bakmayan bir duruma getireceğiz” dedi. Açıklamanın ardından Boz, başkan aday adaylığı dilekçesini CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal’a teslim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı