REKLAMI GEÇ

YSK, İlçe Seçim Kurulu kararına uydu, kongre onaylandı

YSK, İlçe Seçim Kurulu kararına uydu, kongre onaylandı

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimlerine ilişkin itirazlara son noktayı Yüksek Seçim Kurulu koydu. YSK, daha önce Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karara uydu, Osman Tabu ve yönetimi onaylanmış oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2017 Cuma, 01:10

25 Kasım’da gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Kongresi’nin ardından bazı partililer tüzükte yer alan 2 yıl koşuluna uyulmadığı iddiasıyla itiraz etmiş, ilçe kongresi için yeni bir süreç başlamıştı.

Pamukkale İlçe Seçim Kurulu itirazları reddedip, kongreyi onaylamış, ancak itirazcılar bu kez konuyu İl Seçim Kurulu’na taşımıştı. İl Seçim Kurulu da yetkisiz olduğunu, ancak “Tam kanunsuzluk” iddiasının oluştuğu kanaatine varıp, konuyu YSK’ya iletmişti.

YSK’dan beklenen karar geldi. YSK, tüzükte yer alan zaman sürecine uyulmamasının tam kanunsuzluk olarak kabul edilemeyeceği görüşüne vardı, daha önce Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararı onayladı.

“BEKLEDİĞİMİZ SONUÇTU”
YSK’nın kararını değerlendiren Osman Tabu, itirazlar nedeniyle hukuki bir sürece girildiğini belirterek, “Kongrenin toplanma tarihine yapılan itirazlar seçim kurulları tarafından değerlendirildi. Son ana kadar götürdüler ancak, biz sonucun böyle çıkacağını biliyorduk. YSK’nın verdiği karar kesindir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı