REKLAMI GEÇ

Yurtseven: Türban dayatmasına direnilmeli

Yurtseven: Türban dayatmasına direnilmeli

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, iktidarın “özgürlük” adı altında türban dayatması yaptığını, bu anlayışa karşı direnç gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2014 Perşembe, 10:14

Yurtseven, AK Parti iktidarının Atatürk’ün laik eğitim sistemini katlederek, çağdaş eğitim yerine bağnaz eğitime yöneldiğini, bu uygulamaları protesto ettiğini söyledi. Yurtseven, “10 yaşındaki bir kız çocuğuna özgürlük aldatmacası adı altında türbanı dayatan, laik eğitimin temellerini sinsice yıkan AKP iktidarının bu çirkin politikasına karşı sadece eğitim camiası değil tüm Türkiye ayağa kalkmalıdır. Yeniden diriliş, direnişle başlamalıdır. Türkiye AKP’nin kindar nefretinden kurtarılmalıdır” dedi.

Türbanın üniversiteler ve kamudan sonra lise ve ortaokullara kadar sokulduğunu kaydeden Yurtseven, “Okullarda Atatürk’ü yasaklayan, andımızı kaldıran, İstiklal Marşı’nın okunmayışına seyirci kalan bir iktidar 4+4+4 sistemiyle eğitimin içine etmiş, zorunlu din dersiyle dayatmaya gitmiş ve tüm tepkilere rağmen birçok okulu imam hatibe çevirererek laik ve çağdaş eğitime meydan okumuştur” diye konuştu.

Yorumlar

ADNAN PEKER   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 08:15

Ömer Bey Bu ülkenin % 99 Müslüman iken Başörtüsünü yasaklayan (Kamu kurumlarında, Üniversitelerde ve Ortaöğretimde ) sizlersiniz ve sizin arka bahçeniz olan bazı yerler. Şimdi bu yasaklar bir bir kaldırıldı. Allaha çok şükür bu günleride gördük…

Cafer   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 01:14

Böyle eksik özgürlük olmaz peçe,karaçarşaf ;oğlanlarda bıyık,sakal da serbest olmalı…

Aysel ÖCAL   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 19:05

Ortaokul öğrencisine ailesi zorla türban taktırdığında bu baskı olmuyor mu peki? siz herkesi şehirli ve eğitimli mi sanıyorsunuz? Kırsal kesimde aileler bu baskıyı yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Gözünüz aydın olsun…

Hakan   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 11:46

Ümit Bey neyin kafasını yaşıyorsun. Ait olduğunuz partiyi bi yere taşımak istiyorsan elle tutulur birşeyler yap ezberden konuşma.

ibram   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 11:23

Sizde bu kafa yapısı değişmedikçe iktidarı zor görürsünüz. Az önce yorum yazan arkadaş güzel yazmış. Zorla kimseye taktırılmıyor. İsteyen takar, isteyen takmaz. Bırakın bu din düşmanlığını.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 10:34

Beni arayın da şöyle sizinle bir fikir cimnastiği yapalım.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 10:34

Ömer Bey yollarda,toplu taşım araçlarında, bizler,yırtık pantolonla muhtelif azalarını teşhir edenlere birşey diyormuyuz.Sende tesettüre alışacaksın.Merak etme alışırsın,alışırsın.Bak seninkiler Bekaroğluna bile alıştılar.

Siz bu zihniyetle seçim kazanacağız diye daha çok bakarsınız.   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 10:21

Hala demokrasinin ne anlama geldiğini idrak edememiş. Eğer bir gün biri çıkar senin eşine ve kızına baş örtüsü takacaksın diye zorlama yaparsa gidelim hep beraber karşısında duralım ancak isteyenin takıp isteyenin takmama hakkına da saygı duyalım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı