REKLAMI GEÇ

Yurtseven’den cırcır böceği benzetmesi

Yurtseven’den cırcır böceği benzetmesi

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, siyasette son kullanım süresini bekleyenlerin “süpürülme” korkusuyla partilerine karşı sistemli bir saldırıya geçtiğini ileri sürdü. CHP’ye yönelik saldırılar için sert bir açıklama yapan Yurtseven, horozlu, tavuklu ve böcekli benzetmeler yaparak, ”Rüzgara karşı tükürenler kendi yüzlerini tükürmüş olurlar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2012 Salı, 15:27

CHP’li Yurtseven, yaptığı yazılı açıklamada, siyasetin seviyesini düşürenlerin “horozlanarak horoz gibi ötmeye çabaladığını”, ancak hak ettikleri yanıtı alınca “tavuk gibi seslerinin kısıldığını” savundu.
Yurtseven, siyasette son kullanım süresini bekleyenlerin ”süpürülme” korkusuyla partilerine karşı sistemli bir saldırıya geçtiğini belirterek, ” Halk arasında cırcır böceği olarak bilinen ve cırıldarken tükenen ağustos böceği örneğinde olduğu gibi bu tipler de miadları dolduğunda öte öte yok olup gideceklerdir” dedi

Siyasetin kendine özgü etik kuralları olduğunu belirten Yurtseven, şunları kaydetti: “Siyasette son kullanım süresini bekleyenler ‘süpürülme’ korkusuyla partimize karşı sistemli bir saldırıya geçmiştir. Halk arasında cırcır böceği olarak bilinen ve cırıldarken tükenen ağustos böceği örneğinde olduğu gibi bu tipler de miatları dolduğunda öte öte yok olup gideceklerdir. Saldırgan bir üslupla polemik yaratan ve çaresizliklerini sergileyenler, mum gibi erimeye mahkumdur. Bu anlayışı benimseyenler toplumda siyasi kirlilik yaratarak karşılarındakileri değil, sadece kendilerini kirletmektedir. CHP korkusu paçalarına yapışanlar, beyinlerinde güçlerini kaybetme, yüreklerinde ise savrulma ve yok olma korkusu yaşamaktadır. Tükenmişlik psikolojisiyle panik atak geçirenler, halk arasında sinek vızıltısı algısı yaratan yakışıksız söylemleri ile yel değirmenlerine karşı savaşan donkişotu anımsatmaktadır. Siyaseten müflis konuma düşenlerin tek çaresi iflası geciktirmektir. Ancak iflas kaçınılmazdır, er veya geç icra kapılarına dayanacaktır. Partimiz, kendi bataklığında çırpınan, çabaladıkça sağa sola çamur sıçratanları acıyarak izlemektedir. Unutulmamalı ki, boş bir çuvalın dik durması zordur. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider örneğinde olduğu gibi sonuçları değil, başlangıçları değiştirmek gerekir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı