REKLAMI GEÇ

“Yüzünüzü Denizli’ye çevirin”

“Yüzünüzü Denizli’ye çevirin”

Geçtiğimiz hafta tekstilci işadamı Nuri Sözkesen’in intiharı ile ülke gündemine gelen Denizli ve tekstil sektörü bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, söz alarak tekstil sektörünün sorunlarını dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2009 Cuma, 17:31

Tekstil sorunları hakkında gündem dışı söz isteyen Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Denizli’nin ve tekstil sektörünün yaşadığı sıkıntıları, ekonomik durgunluk ve kriz nedeniyle işini kaybeden tekstil çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

‘İNTİHARLAR ÖNEMLİ’
Konuşmasına geçen hafta içinde bulunduğu krizden çıkamayan Osman Nuri Sözkesen’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek devam eden Ertemur, tekstil sektörünün ve Denizli’nin yakaladığı başarının yakın zamana kadar herkesin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Ertemur “Haber bültenlerinde dünya piyasalarında yakaladığı başarıyla gündeme gelen tekstil sektörü, bugün, kapanan fabrikalar, işsiz kalan insanlar ve intihar eden iş adamlarıyla gündeme gelmeye başladı. Bu son intihar vakası çok önemlidir. Bundan önce de yine Denizli’de Ticaret Odası Yönetim Kurulunda çalışan bir arkadaşımız, tekstilcimiz Mehmet Ağcabay intihar etti”

‘ÖNLEM ALINMALI’
Hükümetin, ekonomi politikalarını da eleştiren Ertemur, tekstil sektörünün tarihin en büyük kriziyle karşı karşıya kalarak, iflas girdabının içine sokulduğunu dile getirdi. Ertemur, “Bu girdabın etkilediği illerimizden biri de Denizli’dir. Denizli’de yaklaşık 50 bin kişi geçimini tekstil sektöründen sağlamaktadır. Bu insanların büyük bölümü artık bugün işsizdir. Uygulanan yanlış politikalar sonucu Denizli öyle bir noktaya getirilmiştir ki tarihinde ilk defa göç vermeye başlamıştır. Denizli’nin ve ülkemizin köklü firmalarından yıllarca ülke ekonomisine katkıda bulunmuş, binlerce işçi istihdam etmiş Denizli Denteksler, Nebalar, Gibsanlar, Funikalar, DEBA’lar kapanmıştır. Tekstil fabrikaları birer birer kapanmış, kapısına kilit vurmuştur. Pek çok firma ise zor da olsa ayakta durmaya çalışmaktadır. Kısa bir süre içerisinde etkin ve kalıcı önlemlerin alınmaması hâlinde durum daha da kötüye gidecek, bir süre sonra kapanacak fabrika dahi kalmayacaktır.”dedi.

‘EL VERİN’
Ertemur, teşvik yasasının yanlışlığına da değinirken şunları söyledi:
“Hükümet olarak “Bölgesel ve proje bazlı teşvik modeline geçişin hazırlıkları içindeyiz. Denizli mutlaka teşvikten faydalanmalı. Yeni yasada tekstil ve hazır giyim sektörü başta olmak üzere Denizli’de öne çıkmış sektörler dikkate alınacaktır.“diye söz verenler, bakanlar, başbakanlar Denizli’ye çok geldi gitti ama ne yazık ki devler birer birer gitti, kalanlar ise direniyor. Eğer ki siz el verirseniz, siz destek verirseniz, bugüne kadar unutulmuş olan Denizli’ye tekrar yüzünüzü çevirirseniz daha mutlu olacağız. Dilerim bu intiharlar bir daha yaşanmaz, fabrikalarımız bir daha kapanmaz ‘dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı