REKLAMI GEÇ

Zafer, Gönenç’in

Zafer, Gönenç’in

Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İl Kongresi’nde, atamayla göreve getirilen CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, bu kez partililerin oylarıyla il başkanlığına seçildi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2010 Pazartesi, 10:19

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, CHP İl Kongresi’nde, zafer, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in oldu. Sekiz aydır il başkanlığı görevini yürüten Zafer Gönenç ile görevden düşen Ali Kavak’ın yarıştığı kongreye hem gerginlikler hem de adayların birbirilerine karşı hoşgörüleri damga vurdu. Kongrede CHP İl Başkanı Gönenç, kullanılan 432 oyun 275’ini alarak yeniden başkan seçildi. Rakibi Kavak ise 157 oy aldı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

İŞTE ZAFER GÖNENÇ’İN LİSTESİ
YÖNETİM KURULU: Zafer Gönenç, Ahmet Aktürk, Azime Bilgiç, Nuri Çavuşoğlu, Cafer Taşdelen, Faik Genç, Güler Bingüller, Himmet Yavaş, Levent Yıldırım, Mehmet Varol, Necdet Bardan, Nilüfer Akşit, Nurhan Dama, Osman Soruhan, Tarık Boyar.

KURULTAY DELEGELERİ: Zafer Gönenç, Osman Bartal, İsmail Akbaba, İbrahim Hakkı Aslan, Ömer Alev
Süleyman Eser Özgün, Selahattin Dedeoğlu, Barış Şahin, Orhan Koparan, Osman Aktop, Rıfat Kapancıoğlu, Yusuf Durmuş, Mehmet Çelimli, Saffet Akyol

Kongrede Divan Başkanlığı görevini Muğla Milletvekili Fevzi Topuz yaptı. Divanda ayrıca İl eski Başkanı Ümit Dizdarooğlu, Fadime Sarıçoban ve Mehmet Ali Dokumacı görev aldı.

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
Konsepti ‘emek’ olan il kongresinde, TEKEL işçileri de unutulmadı. Ankara’da eylemlerine devam eden TEKEL işçilerine ¬konuşmacıların tamamı destek verdi. Kongreyi açan Divan Başkanı Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, TEKEL işçilerinin hiç de iç açıcı koşullarda olmadan yaşam savaşı verdiklerinin altını çizerek, “Kış ve kıyametin ortasında haklarını arayan Tekel işçilerinin daima yanlarındayız” dedi.

ÇALIŞMA RAPORUNDA OKAT’A ELEŞTİRİ
Yönetim kurulu adına çalışma raporunu okuyan İl Başkanı Zafer Gönenç, Ali Kavak döneminin Kadın Kolları Başkanı Ayla Okat hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı. Kavak döneminde il yönetiminde anlaşmazlıklar olduğunun da altını çizen Gönenç, partiyi 4 bin lira borçla devraldıklarını hatırlattı. Kendi döneminde Kadın Kolları Yönetimi’nin hazır olmasına rağmen atamasını yapmadığını söyleyen Gönenç, “Bunu yeni seçilecek yönetimin yapmasının daha uygun olduğunu düşündüm” dedi.

Kadın Kolları Başkanı Ayla Okat’ı, görevli olduğu kadın kollarının evraklarını partiye teslim etmemekle itham eden Gönenç, “Kadın kollarının evrak ve karar defterinin partideki tüm aramalarımızdan sonra Başkan’ın evinde olduğunu öğrendik. Hiçbir şekilde evraka da başkana da ulaşamadık” dedi. Daha sonra söz alan Ayla Okat ise kendisine kimsenin evrakları getirmesi konusunda çağrıda bulunmadığını savundu.

HESAPLAR MASADA
Hesap Komisyonu Başkanı Ali Rıza Horzum’un partinin hesaplarını genel kurula açıklaması da ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Deniz Baykal’ın Denizli mitingi için Ankara’dan gelen paranın 50 bin lira olduğu bu konuşmayla ortaya çıktı. Horzum, hesap raporunu Ali Kavak ve Zafer Gönenç dönemlerini ayrı ayrı belirterek anlattı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki yıllık bütçesinin, seçim harcamaları da dahil toplam 223 bin lira olduğu ortaya çıktı.

KONUŞMALAR BİTMEK BİLMEDİ
Kongrede çok sayıda partili hesap raporları üzerine söz alarak genel konuşma yaptı. Raporlar üzerine konuşmalarda zaman kısıtlaması olmadığı için kongre salonunda oylamaya geç saatlerde geçilebildi. Acıpayam İlçe Başkanı Ömer Alev, konuşmasında Ali Kavak’ın iyi bir dönem geçirdiğini söyledi ve istifa eden yönetim kurulu üyelerini suçladı. CHP il eski başkanlarından Kazım Arslan’ın konuşması sırasında delegelerin önemli bir bölümü dışarıdaydı. Buna rağmen konsantrasyonunu kaybetmeyen Arslan, birlik ve bütünlük mesajı verdi, birlikteliğin önemine değindi. Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan hükümetin darbecilere karşı sözde savaş açtığını hatırlatarak, 12 Eylül askeri darbesine atıfta bulunarak “O zaman neden darbecileri yargılamıyorsunuz” diye sordu. Eski Kadın Kolları Başkanı Zeliha Yaşatürk, kadınlara az görev verilmesinden yakınırken, Ayla Okat döneminde yaptığı çalışmaları anlattı. Bekir Çapar ve Arif Balkanay da konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un konuşmasında da genel bir AKP iktidarı değerlendirmesinden sonra birlik mesajı vardı.

GERGİN DAKİKALAR
Divana iki aday da listelerini yeterli imza sayısının üstüne çıkarak sundu. Zafer Gönenç’i aday gösteren delege sayısı 342, Ali Kavak’ı aday olarak işaret edenlerin sayısı da 147 olarak açıklandı. Ne var ki divanda tüm imza verenler tek tek incelendi ve 82 mükerrer oy tespit edildi. Bu 82 mükerrerden 18’i, sadece Ali Kavak’ın listesinde oy kullanmayı kabul etti. Fakat 66 adet mükerrer imzanın bulunması ve Divan Başkanı Fevzi Topuz’un, bu koşullarda Ali Kavak’ın yeterli imzaya ulaşamadığını hatırlatması gerginliğe neden oldu. Topuz, Kavak’a düzeltmesi için 15 dakika süre verince, salonda tansiyon yükseldi. Ali Kavak ve ekibinden bazı isimler, sık sık divana gelerek itiraz etti. Kongreye tek adayla gidilme riski, salonun tansiyonunu da yükseltti. Salonda atışmalar ve tartışmalar başlamıştı ki Divan Başkanı Fevzi Topuz, “Zafer Gönenç mükerrer 66 imzanın Ali Kavak’a imza veren delegeler olarak kabul edilmesini önerdi. Sorun kalmadı” anonsundan sonra gerginlik yerini sükûnete bıraktı.

“HERKESE İHTİYACIM VAR”
İki başkan adayından hangisinin sonra konuşacağı kura ile belirlendi. Kurayı, Ali Kavak kazandı. İlk söz alan Zafer Gönenç, “Bu partide herkese ihtiyaç var” diyerek sözlerine başladı. Gönenç özetle; “Atanmış bir il başkanıyım ben. Atanmış bir il başkanı olarak, 8 ay boyunca partimi temsil ettim. Sizleri utandıracak tek bir satır söz söylemedim. Parti içi tartışmaları, basın önünde, kamuoyu önünde yapmadım. Söylense de cevap vermedim. Partimi, yaptığı seçimleri, basın toplantısı düzenleyip anlatan, kongrelerin iptali için mahkemeye giden bu arkadaşların adını hiçbir yerde anmadım, anmayacağım. ‘İktidara yürüyoruz’ dedik. Ben, partimin iktidara yürüdüğünü hissediyorum. Kongre yarışlarında harcadığımız enerjinin yarısını, seçim çalışmalarında harcasak biz iktidarız. Seçilirsem, şu süreçte harcadığınız enerjinin yarısını istiyorum CHP’den. Zamanın ve emeğin yarısını istiyorum. Çünkü ülkemizin durumu hiç iç açıcı değil. CHP iktidara gelmeye mahkûmdur. Aynı zamanda iktidar yolunda ilerlemektedir. Fakat bizim uyanık olmamız gerek. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize sarılacağız. Ancak en uyanık olmamız gereken bir konu var. Sarıya dikkat edin, kırmızıdan ayrılmayın.
Pazartesi il başkanı seçilirsem: Ali Kavak dahil olmak üzere, herkese ihtiyacım var. Rakip diye kabul etmiyorum. Bu rekabet bir saat sonra bitecek. Kaybedersem emrindeyim, kazanırsam geleceksin beraber çalışacağız. Sadece Ali Ağabey değil. Ne kadar eski il başkanım, belediye, ilçe başkanı, ne kadar ağabey, abla varsa bu partiye emek vermiş, hepsine ihtiyacım var” dedi.

KAVAK’TAN BİRLİK MESAJI
Ali Kavak ise yaptığı konuşmada birlik mesajı vererek ; “ Eğer biz politikayı birlikte yülütebilirsek başarılı oluruz. Denizli’nin geleceği heba ediliyor. İpotek altına alındı. Bunun sıkıntılarını önümüzdeki yıllarda göreceğiz. 2004 yılında Denizli belediye hudutları içinde 34 bin oy almıştık. Bütünşehire katılan köy ve beldelerde 6bin 750 oy vardı. Toplamı 40 bin. Bütünşehirde 2009 seçimlerinde 88 bin oy aldık. Oy artışımız yüzde 110’u geçti. Bunda görevden düşürülmüş olan kadın kollarımızın büyük emeği vardır. Eski belediye hudutlarında seçimi 5 bin oy farkla kazanmıştık. Ama 6 bin 750 oy olan bir bölgede ne kadar yüklensek de yüzde 110 artırabildik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı