REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ’YE 8 SORU

ZEYBEKCİ’YE 8 SORU

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, yaşanan referandum süreci ile ilgili tartışmalar, açıklamalar ve kent merkezindeki bazı projeler hakkında Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye 8 soru yöneltti.

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2010 Cuma, 16:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü ilimizde yaptığı miting ile ilgili olarak CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal değerlendirmede bulundu. Başbakan’ın yapmış olduğu mitingde Denizli halkı adına
karar verdiğini belirten Bartal ”Başbakan, sayın genel Başkanımızın bile ”evet” diyeceğini söyledi mitingde. Başbakan Denizlililer adına karar verdi, oylama yapılmadan ”Denizli evet diyor” dedi. Şimdi de Genel Başkanımızın oyunun rengini söyledi. Herhalde bir yerlerden vahiy geliyor kendilerine, ya da yalan söylüyor. Yalan söylediği kesin. Denizli ”evet” diyor diyebiliyorsa, Denizli’den 1 tek hayır oyu çıkmayacak. Aksi halde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yalan söylüyor demektir” dedi. Bartal yaptığı yazılı açıklamada Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye de yüklenerek, Başbakanın gelişi öncesi Belediyenin yaptığı hizmetleri sordu. Denizli Belediyesi’nde olanları Başbakan’ında gördüğünü söyleyen Bartal ”Belediye Başkanı Sayın Zeybekci’ye defalarca sorduk cevaplayamadı. Belki Başbakan bu gelişinde Belediye’de dönen dolapları görmüştür de o cevaplar. Zeybekçi her şey şeffaf diye atıp sıkılıyor basın önünde. Soruyoruz cevaplayın diye süt dökmüş kedi gibi sus pus, ses çıkmıyor. Birlikte çalıştığı meclis üyelerinden bile gizliyor olan biteni, yapılan ihaleleri” dedi.

Bartal yazılı açıklamasında Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye cevaplaması istemi ile 8 maddelik soru yöneltti.

İŞTE SORULAR

Soru 1: Sayın Zeybekci alt yapı çalışmaları niçin bitmiyor? Bitti değiniz halde yollar delik deşik her gün aynı yerler kazılıyor.

Soru 2: Alt yapı çalışmasında bitti diye kapattığınız hatta asfalt döktüğünüz yerler sonradan defalarca tekrar açılıp kapandı. Bu beceriksizce yapılan, defalarca aynı yerde aynı işin tekrar yapılmasının bedelini Belediye mi ödüyor Müteahhit firma mı?

Soru 3 Alt yapı çalışmalarını hangi tarihlerde hangi firmalar almıştır. İhale bedelleri nedir, ödenen hak ediş bedelleri nedir?

Soru 4: Şafak Temizlik ve Duru Temizlik firmaları aynı kişilere ait sadece isim değiştirilmiştir. Temizlik İhalesi ne zaman yapıldı, Duru temizliğin ihale bedeli nedir? Albayrakların özelliği nedir, sadece Başbakan’ın akrabaları olması dolayısıyla mı bu iltimas sağlanıyor?

Soru 4: Yapılan ihalelerin ödenen bedellerin tutarı nedir, İhaleler hangi tarihte kimlere verilmiştir. Yapılan ihalelere hangi firmalar katılmıştır?

Soru 5: Niçin tüm büyük işleri Denizli dışından firmalar almaktadır. Denizli’de bu kadar işsizlik varken neden dış firmalara verilmiştir?

Soru 6: Başbakan’ın her gelişinde belediye personeli de dahil zabıtası, işçisi, memuru Başbakan’ın gelişiyle ilgili özel çalıştırılıyor. İtfaiye araçlarıyla pankartlar ilanlar asılıyor. Resmi araçlar çalıştırılıyor. Bu keyfi ve usulsüz çalışmanın Denizli’ye maliyeti nedir?

Soru 7: Başbakan geldiğinde Belediye’ye bağlı özel çalışan ve AKP milletvekili Vahit Kiler’e ait Turex firması ücretsiz miting alanına taşımacılık yapmaktadır. Bunun bedeli kim tarafından karşılanıyor. Belediye tarafından mı yoksa firma tarafından mı? Firma karşılıyorsa siz kendilerine ne gibi kolaylıklarda bulundunuz da size böyle imkanlar sunuyor firma?

Soru 8: Başbakan’ın mitingiyle ilgili usulsüz asılan ve Valilikçe olur verilen (21.nde sayın Genel Başkanımız gelecek. Vali beyin tarafsız tutumunu orda göreceğiz) afişler her eve telefonla davet edilmelerin maliyeti nedir kim tarafından karşılanmıştır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı