REKLAMI GEÇ

31 Ağustos’taki kongreye Soylu gelecek

31 Ağustos’taki kongreye Soylu gelecek

DP’nin 31 Ağustos’ta düzenlenecek olan il kongresine, DPGenel Başkan Süleyman Soylu’nun da katılacağını söyleyen DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Çal ve Çivril kongrelerinin ardından ilçe kongrelerinin tamamlandığını ve DP’nin dörtnala yoluna devam ettiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

Çal ve Çivril’de 9 Ağustos’ta düzenlenen kongrelerin ardından, ilçe kongrelerini sonlandıran Demokrat Parti, (DP) 31 Ağustos’ta düzenlenecek olan il kongresine yoğunlaştı. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun da kongreye geleceğini belirten İl Başkanı Zafer Bakırsoy, kongrenin ardından yepyeni siyasi açılımlar ve alternatiflerle siyasi arenadaki yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

İlçe kongreleriyle, ilçelerin siyasi ve ekonomik yapılarını gözlemleme fırsatını bulduklarını ifade eden Bakırsoy, tüm ilçe teşkilatlarının, kongrelerin ardından kendilerine olan güvenlerinin yerine geldiğini ve seçimlere hazır olduklarını belirtti. Yerel seçimlerle ilgili iddialı konuşan Bakırsoy, “Yaklaşık 7-8 ilçede belediye başkanlığını kazanacağımıza inanıyorum. İlçe kongreleri, yerel teşkilatlarımızı tanımak ve problemleri görmek açısından son derece faydalı oldu. İlçe teşkilatlarının siyasi zaaflarını ve seçim öncesi psikolojilerini tahlil imkanı bulduk. Dahası, ilçe halklarının ekonomik ve sosyal durumlarını yerinde görme fırsatına eriştik. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, halkımızın, ihtiyaçları doğrultusunda makul bir siyasi iradeye ihtiyacı var” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve siyasi durumu da değerlendiren İl Başkanı Bakırsoy’un gündeminde din-laiklik çatışması vardı. Bu tür tartışmaların, ülkeyi ve halkı yıpratmaktan ileriye gidemeyeceğini söyleyen Bakırsoy, “Demokrat Parti, ne dini, ne de laikliği şimdiye kadar siyasetine alet etmedi. Bugüne kadar yalnızca halkın ihtiyaçları doğrultusunda siyaset ürettik ve üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Aday olmak istiyorum’

Parti tabanının ve parti genel merkezinin onay vermesi halinde, il başkanlığına aday olmak istediğini kaydeden Bakırsoy, “Bir kişi aday olmaz, aday gösterilir. Ben de parti tabanı ve tavanı tarafından aday gösterilmek istiyorum. DP’ de yeniden il başkanlığı yapmak beni onurlandırır. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Soylu’yu arayacak ve adaylık isteğimi ileteceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı