REKLAMI GEÇ

AKP, Denizli ekonomisini bitirdi

AKP, Denizli ekonomisini bitirdi

AKP Hükümeti’nin Denizli ekonomisinin temel taşlarından olan tekstil ve inşaat sektörlerini tükenme noktasına getirdiğini söyleyen DP Merkez İlçe Başkanı Ümit Bahtiyar, gıda maddelerinde yüzde 100’ü aşan fiyat artışlarının da vatandaşı sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2008 Salı, 00:00

22 Temmuz seçimlerinin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen anayasa değişikliği, türban, Ergenekon gibi yapay gündemlerle halkın oyalandığını söyleyen Demokrat Parti (DP) Merkez İlçe Başkanı Ümit Bahtiyar, yaşanan ekonomik krizin üstünün bu şekilde örtülmeye çalışıldığını kaydetti.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

AKP Hükümeti’nin, 6-7 aydır ertelediği zamları son iki ay içerisinde yaptığını ifade eden Bahtiyar, “Gıda maddelerinde yüzde 100’ü aşan fiyat artışları ve öngörülenin aksine yüksek rakamlara ulaşan enflasyon oranları, vatandaş için hayatı çekilmez hale getirdi” diye konuştu.

‘Tekstil ve inşaat sektörleri tükendi’

Denizli’nin lokomotif sektörlerinden olan tekstil ve inşaat sektörlerinin yanlış uygulamalar nedeniyle bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Merkez İlçe Başkanı Bahtiyar, konuyla ilgili olarak hükümet ve Denizli Belediyesi’ni suçladı. Denizli Belediyesi ve TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü konut projelerinin inşaat sektörünü zora soktuğunun altını çizen Bahtiyar, “Tekstil sektörü de inşaat sektörü gibi artık dayanamayacak duruma geldi. Uygulanan yanlış kur ve teşvik politikaları, Denizli ekonomisinin temel taşı olan tekstili bitirdi. Ancak tüm bu olanlara rağmen AKP Hükümeti, hiçbir önlem almıyor” dedi.

AKP’den istifa etmesinin ardından ülke turuna başlayan Abdüllatif Şener’in Denizli’ye gelişini de değerlendiren Bahtiyar, “AKP içerisinde ayrılmalar ve bölünmeler başladı” yorumunu yaptı. Bir gazetecinin “Şener’in Denizli’de DP ve ANAP küskünleriyle görüşüp oluşturulacak yeni parti için çalışmalar yapacağı söyleniyor. Sizce böyle bir şey var mıdır” sorusunu sorması üzerine Bahtiyar, “DP küskünlerinin böyle bir hareket içerisinde yer alacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı