REKLAMI GEÇ

“AKP’nin alternatifiyiz”

“AKP’nin alternatifiyiz”

DYP İl Teşkilatı’nın parti binasının açılışı için Denizli’ye gelen DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz iddialı konuştu. Yerel seçimler öncesi yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Genel Başkan Özaçıkgöz, “DYP olarak AKP’nin alternatifiyiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

Doğru Yol Partisi (DYP) İl Teşkilatı’nın parti binası açılışı dolayısıyla geldiği Denizli’de gündeme ilişkin açıklamalar yapan DYP Genel Başkanı Av. Çetin Özaçıkgöz, iddialı konuştu. Önümüzdeki yerel seçimlerden partisinin zaferle çıkacağını söyleyen Genel Başkan Özaçıkgöz, Ergenekon Davası ile ilgili görüşlerini de aktardı.

‘Ülkeyi bir ‘belediye’ gibi yönetmeye çalıştılar’

Türk siyasetinde önemli bir dönem yaşandığını söyleyen DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, DYP olarak tüm güçleriyle seçimlere odaklandıklarını kaydetti. İl teşkilatlarının da yardımıyla önümüzdeki seçimlerden DYP’nin birinci parti olarak çıkacağını iddia eden Özaçıkgöz, bu konuda bir hayli iddialı olduklarına dikkat çekti. DYP’nin, AKP’nin alternatifi olduğunu söyleyen Özaçıkgöz, “22 Temmuz, iktidarı ve muhalefetiyle birlikte bu partilerin son kullanma olmuştur. Artık DYP dışında hiçbir siyasi partinin Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamıştır. Ağustos ayından itibaren tüm çalışmalarımızı sonlandırmış ve yerel seçimler için faaliyete geçmiş olacağız. Türkiye, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. AKP, Türkiye’yi bir belediyeyi idare eder gibi yönetmeye çalıştı. Ülkenin bu hale gelmesinin tek sebebi, beceriksiz yöneticilerdir” diye konuştu.

“600 yıllık bir demokrasi tarihine sahip olan İngiltere dünyada nasıl bir yer kaplıyorsa Denizli de Türkiye için aynı konumdadır” diyen Genel Başkan Özaçıkgöz, Denizli’nin, DYP’ye ne kadar destek verirse o kadar geri dönüş alacağını söyledi. Yeni kurulan Denizli il teşkilatlarına güvendiklerini ifade eden Özaçıkgöz, “Denizli bizim ‘kale’mizdi. Ancak bizden öncekiler bunu kaybetti. Denizli’yi kazanmaya çalışacağız. Bizim ülkemizin insanları kadirşinastır. Biz de onlara zengin bir ülke, özgürlük ve demokrasi vaat ediyoruz” dedi.

DP’liler geri dönüyor

DP konusunda açıklama yapmaktan çekinen Çetin Özaçıkgöz, DP hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “DP’deki arkadaşlarımız, bizim eski parti arkadaşlarımızıdır ve bu yüzden onları kırmak istemiyoruz. Herkesin yavaş yavaş yeniden DYP çatısı altında toplanmaya başlayacağından eminiz. Ki zaten bu tip geri dönüşler yaşanmaya başladı bile.”

‘Gerçek darbeciler yargılanmalı’

Ergenekon Davası’na ilişkin görüşlerini aktaran Genel Başkan Özaçıkgöz, davanın kapsamının yeterince geniş olmadığını söyledi. Gerçek darbecilerin yargılanmadığını söyleyen Özaçıkgöz, “Üç beş kişinin hükümeti yok sayması affedilecek bir durum değildir. Bu yüzden hiç değilse TBMM’de tüm dosyaların açıklanması ve operasyonun ülke çıkarı gereğince yapıldığının açıklanması son derece uygun bir yoldur” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı