REKLAMI GEÇ

Arı gibi çalışıp at gibi koşturacaklar

DP GİK Üyesi Ali Aygören, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun, ‘Bundan sonra at gibi koşup arı gibi çalışacağız’ sözlerinin, bundan sonra Anavatan Partisi ve Demokrat Parti’nin birlikte hareket edeceği anlamına geldiğini belirtti. Aygören, belediye başkanlığına aday olmayacağını ve siyasette yol gösterici görevini üstleneceğini de söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

22 Temmuz seçimlerinde aldığı oyla barajı geçemeyen Demokrat Parti’de, Genel Başkan Mehmet Ağar görevinden istifa ederek parti 6 Ocak tarihinde genel kurula gitmişti. Yapılan seçim ile partiye genel başkan olan Süleyman Soylu, yeni çalışma ekibini de belirledi. Yapılan seçim sonrasında geçtiğimiz Cuma günü yönetimdeki üyeler ile bir araya gelen Genel Başkan Soylu, Denizli Belediyesi Eski Başkan Ali Aygören’i Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine seçti. Yapılan toplantı ile GİK üyesi olan Ali Aygören, parti binasında düzenlediği toplantıyla Demokrat Parti’nin yeni çalışmaları ve hedefleri hakkında kamuoyuna bilgi verdi. 22 Temmuz seçimlerinde baraj altında kalan DP’nin, seçimlerin ardından uzun bir süre sessizliğe büründüğünü ve yeni genel başkan seçimlerinin ardından yeniden yapılanmaya gittiğini belirten Aygören, “22 Temmuz seçimlerinin ardından partililerimiz partiye küsmüş ve DP bir sessizliğin içine girmişti. Partimizdeki olağan genel kurul ile birlikte partimize yeni bir heyecan geldi ve partililerimiz genç bir genel başkanın olmasını istemişti. Yapılan seçimlerde iki genç aday birbirleriyle yarıştılar ve Genel Başkanımız Süleyman Soylu az bir farkla genel başkan seçildi. Kendisi ilk yaptığı açıklamada DP’liler olarak bundan sonra ‘At gibi koşup arı gibi çalışacağız’ demiştir. Bu da şu anlama gelmekte: Bundan sonra Anavatan ve Demokrat Parti artık birlikte bir yol izleyecek” dedi.

Ülkenin son yapılan seçimlerde tek partili sisteme doğru gittiğini ve bunun da yanlış olduğunu belirten Aygören, “Ülke tek partili döneme doğru gidiyor. Bu durum beraberinde çok yanlışları da getirecektir. Mutlaka muhalefetin de olması gerekmektedir. Demokrat Parti olarak bundan sonra ülke sorunlarına net çözümler üretecek ve bunlara çözüm arayacağız. Şu anda ülkede terör ve ekonomi konusunda önemli sorunlar yaşanmaktadır. Bunlara biran önce çözüm üretilmesi gerekmekte” dedi.

Yerel seçimlerde Demokrat Parti’nin izleyeceği yol hakkında da açıklamalarda bulunan Aygören, “Önümüzde bir yerel seçim bulunmakta. Parti olarak çalışmalarımıza başladık ve yerel seçimlerde DP olarak önemli başkanlıkları almak hedefimiz. Adaylarımızı da belirliyoruz” dedi. Kendisinin Denizli Belediye başkanlığına konusunda da soruları da yanıtlayan Ali Aygören, “Belediye başkanlığına aday olmayı şu anda düşünmüyorum. Artık siyasette yeni isimlerin ve yüzlerin olması gerekiyor, bundan sonra Ali Aygören olarak siyasette yol gösterici olacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı